Blue Horizon: Εν ψυχρώ δολοφονία και απανθρωπιά

Οι εικόνες από το βίντεο στο πλοίο του Blue Horizon δεν χωρούν αμφιβολίες ούτε επιτρέπουν αμφισβήτηση. Ο 36χρονος δολοφονήθηκε, δεν πέθανε μόνος του, ούτε πνίγηκε μόνος του
2'

Θλίψη, οργή και σαπίλα. Μόνο τρεις λέξεις μπορούν να περιγράψουν την κτηνώδη κίνηση του πληρώματος του Blue Horizon να πετάξει τον άνθρωπο στην θάλασσα.

Μόνο ως αθλιότητα μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας Attica Group να εκδώσει μια αδιάφορη και απάνθρωπη ανακοίνωση, δήθεν ότι συνεργάζεται με τις Αρχές. Η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε ότι το πλοίο έχει μία μικρή καθυστέρηση λόγω ενός περιστατικού που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά ο ορισμός της ξεφτίλας δηλαδή την ώρα που πνίγηκε ένας άνθρωπος, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα τα μέλη του πληρώματος. Εν ψυχρώ το έγκλημα δηλαδή και συνειδητή η συγκάλυψή του. Το ότι αυτός που τον έσπρωξε να πέσει στη θάλασσα δεν κάνει τίποτα για να τον σώσει, αλλά κοιτάει αδιάφορα και το πλοίο συνεχίζει την πορεία του κανονικά για Κρήτη είναι το πιο τρομακτικό από όλα.

Το αν είχε ή δεν είχε εισιτήριο ο άτυχος 36χρονος και το αν ήταν ΑμεΑ δεν έχει καμία απολύτως σημασία, δεν μειώνει σε τίποτα το μέγεθος του εγκλήματος.

Αν δεν υπήρχε αυτό το βίντεο, καθώς και δυο βίντεο επιβατών, και δεν κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο, θα το είχαν «πνίξει» το συμβάν, όπως έπνιξαν και τον 36χρονο. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Δεν έχουμε ζήσει τέτοια απαξίωση ανθρώπινης ζωής.

Σκέφτομαι πόσοι από εμάς προλαβαίνουμε τελευταία στιγμή το καράβι, το λεωφορείο, το Μετρό και ανεβαίνουμε στο παραπέντε. Στη θέση του παλικαριού θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς. Οργή προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και τώρα κάποιοι λένε ότι ο 36χρονος απωθήθηκε από το πλήρωμα του πλοίου. Η λέξη απωθώ σημαίνει ότι τους επιτέθηκε και το πλήρωμα ήταν σε νόμιμη αυτοάμυνα! "Άλλοθι" για υπερασπιστική γραμμή να φανταστώ; Ούτε ίχνος ντροπής. «Το πλοίο δεν έχει ευθύνη για το συμβάν!», είπε ο καπετάνιος και η εταρει που άφησαν τον άνθρωπο στη θάλασσα και απλά έφυγαν...

Δώστε λοιπόν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων που δεν έχουν ευθύνη και τα ονόματα του Δ.Σ. της πλοιοκτητριας εταιρείας που δεν είχε την τσίπα να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για όλα.