Η βόμβα του μεταναστευτικού εξερράγη

Η κατάσταση στην Σουηδία με τις ροές του μεταναστευτικού και την έξαρση της βίας, της εγκληματικότητας και τις δολοφονίες είναι εκτός ελέγχου.
2'

Η βόμβα του μεταναστευτικού εξερράγη στη Σουηδία – Εμείς εδώ ακόμα κοιμόμαστε. Η Σουηδία λοιπόν βγάζει το στρατό στους δρόμους απέναντι στις συμμορίες μεταναστών και την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκπέμπει δραματικό μήνυμα ότι «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό». Μιλάμε βεβαίως για μια άνευ προηγουμένου έκρηξη της εγκληματικότητας με καθημερινές ληστείες και δολοφονίες στη χώρα με τις άλλοτε χαλαρότερες πολιτικές ενσωμάτωσης.

Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα εγκληματικών ενεργειών είχαν ξεσπάσει και πριν από λίγους μήνες με συμμορίες μεταναστών στην Γαλλία. Η αστυνομία έχει συνδέσει τη βία με την κακή ενσωμάτωση των μεταναστών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και τη χρήση ναρκωτικών.

Για πολλά χρόνια, η Σουηδία διέθετε από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές μετανάστευσης στην Ευρώπη και υποδεχόταν εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες ασύλου από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο. Στη συνέχεια ωστόσο περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, επικαλούμενη αύξηση της εγκληματικότητας και άλλα κοινωνικά προβλήματα. Η αστυνομία εκτιμά ότι σχεδόν 30.000 άνθρωποι στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με εγκλήματα συμμοριών.

Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές στις μικρότερες πόλεις όπου το βίαιο έγκλημα αποτελούσε κατά το παρελθόν σπάνιο φαινόμενο. Το 2022, η Σουηδία κατέγραψε 391 περιστατικά με πυροβολισμούς, από τα οποία τα 62 ήταν θανατηφόρα. Μια επίσημη κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2021 ανέφερε ότι τέσσερις σε κάθε εκατομμύριο κατοίκους πεθαίνουν σε πυροβολισμούς κάθε χρόνο στη Σουηδία - σε σύγκριση με 1,6 άτομα ανά εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου… Κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει τίποτα, όπως βεβαίως θα κάνει και όταν και οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης θα ζήσουν τις ίδιες καταστάσεις. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι εικόνες από την Σουηδία είναι προβολή στο μέλλον! Η Σουηδία είναι μόνο η αρχή…