H μοναξιά του σχοινοβάτη

Για να μην έχετε ψευδαισθήσεις η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με παλαιότερες διασπάσεις της Αριστεράς, δεν έχει δηλαδή κανένα πολιτικό περιεχόμενο

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News
2'

Στην Κουμουνδούρου όπως ίσως θα παρατηρήσατε πηδάνε μαζικά από… τα παράθυρα. Φεύγουν πλέον άπαντες. Ακόμα και τα πολιτικά τέκνα που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας. Η διάσπαση είναι γεγονός και η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με μαθηματική ακρίβεια αναπόφευκτη.

Το αρχικό σχέδιο του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή δεν πήγε και τόσο καλά. Αν και ήθελε να ξεφορτωθεί μόνο την Ομπρέλα, στο τέλος έφυγαν όλοι. Η νέα Κ.Ο. που σχηματίζουν η «Ομπρέλα» και οι «6 συν 6» είναι μόνο η αρχή για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού ο οποίος αλλάζει πλήρως τον πολιτικό χάρτη και τις ισορροπίες και εντός της Βουλής. Η Βουλή γίνεται πλέον εννεακομματική, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το καινούργιο δεδομένο. Πρακτικά η σύμπλευση «Ομπρέλας» και «6 συν 6» δεν πρέπει να θεωρείται κάτι εύκολο, αφού οι πρώτοι επί προεδρίας Τσίπρα αποτελούσαν την εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ οι δεύτεροι (6+6) ήταν οι πρώην «σωματοφύλακες» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνύπαρξή τους προφανώς δεν είναι εύκολη, όμως τους ενώνει ένας κοινός τόπος: Η πλήρης ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για να μην έχετε ψευδαισθήσεις η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με παλαιότερες διασπάσεις της Αριστεράς, δεν έχει δηλαδή κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωποποιήσει την κόντρα με τα στελέχη που αποχώρησαν. Από την άλλη πλευρά το «κόμμα Κασσελάκη» μπαίνει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και παίρνει μορφή decadence. Ο Στέφανος Κασσελάκης μένει σχεδόν μόνος του με τον πολιτικό του μέντορα Παύλο Πολάκη, το Νίκο Παππά, την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Αλέξη Τσίπρα.
Το σχέδιο του Αμερικανοτραφούς τεχνοκράτη από το Μαϊάμι (τύπου Αντρέας Παπανδρέου, ο καθηγητής από το Γέιλ) να φτιάξει το «νέο ΠΑΣΟΚ» πάει… κουβά. Ο «έρχομαι από το USA» να σας σώσω και να φέρω την Αλλαγή του ’81 δεν πείθει ούτε τους Συριζαίους. Υπάρχει όμως κι ένα εξόχως θετικό σημείο σε όλη αυτή την παρωδία. Ο Στέφανος Κασσελάκης απέδειξε – άθελά του βεβαίως – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ούτε κόμμα, ούτε κίνημα. Ο Στέφανος λοιπόν πρέπει να αντέξει τη μοναξιά του σχοινοβάτη και να αρχίσει να πηγαίνει κάνα ψαροντούφεκο με τον Παυλή…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή