Ποια αναφορά του Κασσελάκη ενόχλησε τους «πιστούς» του Τσίπρα;

Μια αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη, στην αρχή της ομιλίας του, δεν άρεσε καθόλου σε βουλευτές και στελέχη που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «φύλακες» της παρακαταθήκης της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα
1'

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση των έντεκα βουλευτών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη του πρώην πρωθυπουργού προς τον διάδοχο του.

Ωστόσο, υπήρξε μια αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη, στην αρχή της ομιλίας του, που δεν άρεσε καθόλου σε ορισμένους βουλευτές και ορισμένα στελέχη του κόμματος που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «φύλακες» της παρακαταθήκης της κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα.

«Η πραγματικότητα είναι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια αίθουσα είχε κάποτε 149 βουλευτές, μετά 145, μετά 86, μετά 71, μετά 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών.

Αυτή την πραγματικότητα καλείται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να την αναστρέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, προκαλώντας «δυσφορία» στους «πιστούς» του πρώην πρωθυπουργού.