«Διάβημα» Κασσελάκη προς Μητσοτάκη μέσω Γεραπετρίτη

Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη στάση που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να υπερψηφίσει στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού τις Αμυντικές Δαπάνες.

Στέφανος Κασσελάκης
2'

Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει πολλά στη λεγόμενη «πατριωτική Αριστερά», είναι γνωστό. Το λέει, άλλωστε, όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Σε σημείο που πολλές φορές είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε πρόσωπα από το περιβάλλον του για το αν υπάρχει και «μη πατριωτική Αριστερά» και ποια είναι αυτή. Απάντηση, δεν έχουμε λάβει…

Στο διά ταύτα, τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, παραμονή της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη ενόχληση του για τον χαρακτηρισμό «εθνική εξαίρεση» που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν ο πρωθυπουργός, για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την ακρίβεια, στο άτυπο αυτό «διάβημα», ο Στέφανος Κασσελάκης ζητάει από τον πρωθυπουργό να τον ανακαλέσει. Μάλιστα, φέρεται να είπε προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πατριωτική εξωτερική πολιτική, ακολουθώντας όλες τις πάγιες θέσεις της ελληνικής διπλωματίας, σε όλα τα μέτωπα.

Επομένως, θεωρεί ότι πρόκειται για έναν παντελώς άδικο χαρακτηρισμό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις δύο λέξεις, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης για τον Φράχτη του Έβρου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη στάση που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να υπερψηφίσει στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού τις Αμυντικές Δαπάνες.

Το θέμα το έθεσε, χθες, στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Γιάννης Ραγκουσής. Και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το αποκλείει, καθώς από θέση αρχής είναι υπέρ της υπερψήφισης τους. Ωστόσο, διατηρούμε ανοιχτό ένα «παραθυράκι» για το τι θα πράξει η Κουμουνδούρου στην ψηφοφορία, καθώς πριν ληφθεί η απόφαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει και την τεκμηρίωση του αρμόδιου τμήματος του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή