BOMBER

Στα χνάρια του Ερντογάν ο Ράμα…

Στα χνάρια του Ερντογάν ο Ράμα…

Η εμμονή του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα θυμίζει τακτικές Ερντογάν

Ο Έντι Ράμα δεν είναι μόνο φίλος του Ταγίπ Ερντογάν. Τον έχει περίπου ως πνευματικό του πατέρα και γι’ αυτό ακολουθεί την ακραία ρητορική του Τούρκου προέδρου σε όλα τα επίπεδα.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη θυμίζουμε ότι η φυλάκιση του Μπελέρη και η δικαστική του μεταχείριση στην Αλβανία είναι καρμπόν με τη πολύμηνη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από το καθεστώς Ερντογάν στον Έβρο.

Η εμμονή του Έντι Ράμα να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα από την Αθήνα θυμίζει τα τερτίπια του Ερντογάν στην Θράκη που ήθελε να ξεσηκώσει το μουσουλμανικό στοιχείο και να δημιουργήσει έκτροπα.

Ακριβώς το ίδιο θέλει να κάνει και ο Ράμα με τον αλβανικό πληθυσμό στην Ελλάδα. Να ασκήσει προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και να σπείρει διχόνοια, επειδή τον τρομάζει η υποψηφιότητα του Μπελέρη στην ευρωβουλή.

Η ενδεχόμενη εκλογή του Μπελέρη θα φέρει την Αλβανία προ των ευθυνών της σε ενωσιακό επίπεδο για ζητήματα κράτους δικαίου, ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα βάλει την Ε.Ε. σε δεύτερες σκέψεις για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Αν συνεχίσει αυτόν το χαβά θα απομονωθεί όπως ο Τούρκος πρόεδρος…