Βουτηγμένη στα σκάνδαλα η υπουργός Υποδομών της Αλβανίας - Όργιο από παρατυπίες

Στην Αλβανία έχει βουίξει ο τόπος με την εμπλοκή της εκλεκτής αντιπροέδρου του Έντι Ράμα, της Μπελίντα Μπαλούκου και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλύπτουν τους Αλβανούς και το «φέσι» τους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Άκτωρ – Τα σκάνδαλα πίσω από τη «γυναίκα αράχνη» της Αλβανίας.

Βουτηγμένη στα σκάνδαλα η υπουργός Υποδομών της Αλβανίας - Όργιο από παρατυπίες
5'

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις ένα σκάνδαλο με την υπουργό υποδομών του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα, Μπελίντα Μπαλούκου, αλλά εδώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εξωτερικών δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα για τον βίο και την πολιτεία της Νο2 «κυρίας» της κυβέρνησης Ράμα!

Χθες ο ΣΠΑΚ (ειδική εισαγγελία της Αλβανίας) κάλεσε την Μπουλούκου να δώσει κατάθεση για ένα νέο τεράστιο σκάνδαλο εκτός από τα δημόσια έργα, που αφορά τα αποτεφρωτήρια στα Τίρανα και όπως όλα δείχνουν η κυρία «αντιπρόεδρος» γνωρίζει πολλά.

Πέραν λοιπόν της διαφθοράς για τις υποδομές, η… γυναίκα αράχνη της Αλβανίας εμπλέκεται και στο τεράστιο σκάνδαλο με τα αποτεφρωτήρια στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κλοδιανά Λάλα, η Μπαλούκου ανακρίθηκε από αξιωματικούς του Εθνικού Γραφείου Ερευνών πάνω από 3 ώρες!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αλβανικών ΜΜΕ, η Μπαλούκου ρωτήθηκε πώς προέκυψαν τα κονδύλια για αυτό το αποτεφρωτήριο, όπου εκδόθηκαν περίπου 15 εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Λευτέρ Κόκα και ο πρώην βουλευτής Alqi Blako.

Όργιο κακοτεχνιών και σκανδάλων

Υπενθυμίζουμε ότι η Ειδική Εισαγγελία του ΣΠΑΚ έχει ξεκινήσει έρευνες για τον δρόμο Κορυτσάς-Ερσέκα, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, ως αποτέλεσμα μαζικής κατάρρευσης σε τμήμα του, καθιστώντας τον αδιάβατο.

Αυτή η έρευνα, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ξεκινά μετά από αναφορά πριν από τρία χρόνια του μηχανικού Romeo Nazarko, ο οποίος ανέφερε την υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, άλλοτε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας, Belinda Balluku, την Αλβανική Οδική Αρχή και την εταιρεία που συμμετείχε. για την κατασκευή αυτού του δρόμου.

Ο μηχανικός Ναζάρκο δήλωσε ότι η κατάρρευση του δρόμου συνέβη επειδή δεν τηρήθηκαν τα τεχνικά πρότυπα, τα οποία παρακολουθούνται απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Ρομέο Ναζάρκο είπε ότι ο άξονας Κορυτσά-Ερσέκα έχει σχεδιαστεί άσχημα από την ίδρυσή του, προσθέτοντας ότι «το όλο πρόβλημα ήταν η αξία, όχι ότι ήθελαν να φτιάξουν δρόμο.

«Ο δρόμος Κορυτσά-Ερσέκα κατέρρευσε πριν εγκαινιαστεί, ο υπουργός έπρεπε να παραιτηθεί άμεσα. Έχει πέσει ως αποτέλεσμα της μη τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών, οι οποίες παρακολουθούνται απευθείας από το υπουργείο γέννησης. Οι τοίχοι είναι υποστηρικτικοί, αλλά δεν μπορούν να στηριχθούν. Δεν μπορεί να συγκρατήσει όλο το φορτίο από τις τεράστιες καταρρεύσεις που έχει. Ο Ergas Vjerdho ήταν ο εμπνευστής αυτής της κατάχρησης, και αυτά είναι συστηματικά λάθη. Λάθος που έκανε ο Ergas, και το συνέχισε και ο επόμενος εργολάβος που ανέλαβε το έργο. Από την αρχή είναι ένας κακοσχεδιασμένος δρόμος, σε ασταθή δομή. Είναι ένα ΄έργο με κακή σταθερότητα, δεν έχουν γίνει φυσιολογικές μελέτες την κατάλληλη στιγμή. Το όλο πρόβλημα ήταν η αξία, όχι ότι ήθελαν να φτιάξουν δρόμο», είπε πριν από δύο μήνες στο News24.

Το πάρτι των εκατομμυρίων και των κακοτεχνιών στην Αλβανία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και οι άνθρωποι του Έντι Ράμα είναι παντού!

Το φέσι των 50 εκατ. στην Άκτωρ

Και ειδικά το νούμερο δύο της κυβέρνησης Ράμα η Μπουλούκου φαίνεται πως είναι το πρόσωπο που κάνει όλο το «βρόμικο» παιχνίδι για λογαριασμό του Αλβανού πρωθυπουργού! Είναι η κασκαντέρ των ειδικών αποστολών…

Είναι ο άνθρωπος που εξαπάτησε την ΑΚΤΩΡ προκειμένου να τελειώσει το έργο για τις εκλογές και σφυρίζει αδιάφορα μετά για την καταβολή της αποζημίωσης που επιδικάστηκε εις βάρος της από το Διεθνές εμπορικό Επιμελητήριο (ICC).

Και αυτό το καλό κορίτσι κάνει business με real estate στη Χειμάρρα εις βάρος των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Η περίεργη στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι η αδιανόητη και ακατανόητη στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών όπου κάποιοι παράγοντες φαίνεται να κάνουν τα στραβά μάτια στη δράση της Μπουλούκου και του Ράμα αποτρέποντας την ΑΚΤΩΡ από το να εκτελέσει τη διαιτητική απόφαση του ICC που επικυρώθηκε από τα Γαλλικά Δικαστήρια, που απέρριψαν την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε το αλβανικό Δημόσιο.

Την ώρα δηλαδή που οι Αλβανοί καταδιώκουν και εγκληματούν κατά των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία, έχουν προστασία από το ΥΠΕΞ;

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει αφέλεια ή κάτι άλλο; Διότι το επιχείρημα ότι θα διαταραχθούν δήθεν οι… καλές ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι αστείο από την στιγμή που ο εκλεγμένος Έλληνας ομογενής δήμαρχος Φρέντη Μπελέρης είναι χωρίς στοιχεία φυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο!

Ποια ακριβώς καλή δήθεν ελληνοαλβανική σχέση θα διαταραχθεί από την εκτέλεση της απόφασης της ΑΚΤΩΡ στην Ελλάδα;

Δεν θα έρχεται ο Ράμα εδώ στην Αθήνα να κάνει εθνικιστικές φιέστες για τους Αλβανούς ομιλίες και η Μπαλούκου θα σταματήσει να θησαυρίζει εις βάρος του ελληνισμού στην Αλβανία;

Έτσι προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα; Έτσι απαντούμε στις προκλήσεις κατά των ομοεθνών μας; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το θάρρος να συμπεριλάβει τον αδίκως φυλακισμένο Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το ΥΠ.ΕΞ τι ακριβώς φοβάται και δεν επιτρέπει στην ΑΚΤΩΡ να διεκδικήσει τα χρήματα της;

Ποιοι παράγοντες του υπουργείου κωλυσιεργούν και κωφεύουν κρύβοντας κάτω από το χαλί τα έργα και τις ημέρες του καθεστώτος Ράμα και μιας πρώην καθαρίστριας που έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Αλβανία;

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα