Ο Κασσελάκης και η «θεία από το Σικάγο»

Το πιο κρίσιμο ερώτημα στο πολιτικό γίγνεσθαι είναι «ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έπαιρνε ένα κόμμα το οποίο φυλλοροεί μόνο για να κάνει προσωπική καριέρα στην Ελλάδα;»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Intime News
2'

Κανείς φίλοι μου. Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας ή επιτυχημένος καραβοκύρης δεν θα πήγαινε να πάρει ένα «σαπάκι» που έχει διασπαστεί μέχρι σήμερα 3-4 φορές και που πλέον το brand name του δεν πουλάει απολύτως τίποτα. Αυτό το κατάφερε μόνο ο Κασσελάκης. Και όχι βέβαια γιατί θέλει να κυβερνήσει, αλλά γιατί ήθελε ένα μέσον αυτοπροβολής.

Άλλωστε ποιο άλλο κόμμα θα έκανε τον Κασσελάκη αρχηγό; Για να είμαστε σοβαροί. Δεν ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον αναμορφώσει, αλλά για να πουλήσει την εκκεντρική του προσωπικότητα του σε ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς είχε πάρει την κάτω βόλτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το προσωπικό TikTok του Στέφανου. Δεν είναι κάποιο κόμμα που μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.

Αυτό έχει γίνει αντιληπτό στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί που τον ακολουθούν είναι κυρίως το προσωπικό κοινό του, το κοινό της woke κουλτούρας, της trash υπερβολής, της εκκεντρικότητας που ξεπερνά κάθε όριο γραφικότητας. Ο απολιτίκ χαβαλές που θέλει απλά να καταγράψει ένα ποσοστό στο δημόσιο βίο και να γίνει συνομιλητής της εξουσίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον έχουν πάρει στο «ψιλό» ακόμα και άνθρωποι της Αριστεράς που υποστήριζαν παραδοσιακά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατα μέχρι και ο Λάκης Λαζόπουλος είπε για τον πρόεδρο Κασσελάκη ότι είναι τουρίστας και θυμίζει θεία από το Σικάγο: «Είναι τουρίστας, τα βλέπει όλα καινούργια. Για σάτιρα μια χαρά είναι. Είναι τελείως άλλη κατάσταση, είναι american dream, τουρίστας. Αλλά ακόμη δεν μπορεί να ξέρει κανείς ποιος είναι. Επιμένω, είναι πολύ σύντομο το διάστημα για να ξέρουμε ποιος είναι. Τώρα είναι ‘‘αγάπη μου, όλοι μαζί, κι εσύ, έλα και εσύ θεία, πιάσε και το σκυλί, θα τα κάνουμε όλα μαζί θυμίζει την θεία από το Σικάγο στον χαρακτήρα’’» είπε μεταξύ άλλων.

Για να προσθέσει για τον Κασσελάκη: «Από πολιτικό λόγο μαθαίνει, όπως είπε ο ίδιος. Έχει ξεκινήσει Θρησκευτικά, Γεωγραφία και σιγά-σιγά θα περάσει και στην Ιστορία. Μην τα θέλετε και όλα μαζί». Δυστυχώς τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο Λάκης. Ο άνθρωπος είναι μόνο για σάτιρα. Ούτε καν για σοβαρή κριτική.