Κασσελάκης: Μετά τον Κατρούγκαλο, ο νέος «ακούσιος σύμμαχος» του Μητσοτάκη

Μαέστρος στα αυτογκόλ ο Στέφανος Κασσελάκης... κρυφός άσσος της Νέας Δημοκρατίας. 

Κασσελάκης: Μετά τον Κατρούγκαλο, ο νέος «ακούσιος σύμμαχος» του Μητσοτάκη
2'

Τραγελαφικά και κωμικοτραγικά που θα τα ζήλευε και η καλύτερη επιθεώρηση είναι τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη. Τα τελευταία του κατορθώματα θυμίζουν τον μοιραίο άνθρωπο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τις εθνικές εκλογές του 2023, τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με άσκοπους λεονταρισμούς ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να βρει διέξοδο από το αδιέξοδο που οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιώνεται πως ο… βασιλιάς του ΣΥΡΙΖΑ είναι γυμνός.

Αποστάσεις από την κασσελακική παράσταση παίρνουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, είτε επιλέγοντας να απουσιάζουν από το κάδρο είτε παίρνοντας αποστάσεις από την αντιπολιτευτική του πολιτική.

Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Θανάσης Οικονόμου. Τα όσα υποστήριξε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Οικονόμου, περί «συναλλαγών» στελεχών του κόμματός του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους των πόθεν έσχες των πολιτικών, μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έβαλαν λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει στην παράταξη. Ως εκ τούτου εύλογο είναι το ερώτημα που διατυπώνεται: Θα έλεγε τέτοιο πράγμα ο Θανάσης Οικονόμου μόνος του; Χωρίς συνεννόηση με τα… κεντρικά; Δύσκολο.

Παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς είναι εξοργισμένα με τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν διστάζει να εμπλέξει σε χυδαίες συνωμοσίες ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πραγματική στόχευση αυτής της συνωμοσίας είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, και είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης τον έχει βάλει στο στόχαστρό του.

Ο Κασσελάκης «χορηγός» του Μητσοτάκη

Η αμερικάνικου τύπου πολιτική στράτα του κ. Κασσελάκη ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη! Αν το θέσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, θα λέγαμε ότι ο Κασσελάκης έβαλε αυτογκόλ στο τέρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ανέδειξε το θέμα του Πόθεν Έσχες του και το διατηρεί στην επικαιρότητα, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε ήττα.

Σύμφωνα με τα έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης θυμίζει τον Κατρούγκαλο. «Όπως χάσαμε τις εθνικές εκλογές λόγω των ασαφών δηλώσεων του Κατρούγκαλου για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, έτσι θα χάσουμε και με το Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη». Αυτή η άποψη κυριαρχεί όχι μόνο στα στελέχη αλλά και στη βάση του κόμματος, που ακούει τον κασσελικό ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον «ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή