Ανασχηματισμός: Ένα γραμμάριο πράξης είναι ένας τόνος θεωρίας

Η μεγάλη ήττα της ΝΔ δεν ήταν η μεγάλη αποχή. Η αποχή είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία.
Ανασχηματισμός: Ένα γραμμάριο πράξης είναι ένας τόνος θεωρίας
2'

Αν θέλουμε να διακρίνουμε το πραγματικό μήνυμα του εκλογικού σώματος θα πρέπει να αναλύσουμε την αδράνεια που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Τα εύκολα συμπεράσματα για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ή όχι το μήνυμα είναι μάλλον αποπροσανατολιστικά. Η κυβέρνηση μπήκε με φόρα την πρώτη τετραετία να σπάσει τα μεγάλα αποστήματα της γραφειοκρατίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος στον πολίτη και ως ένα βαθμό τα κατάφερε.

Το περίφημο επιτελικό κράτος λειτούργησε ρολόι και άλλαξε την μεγάλη εικόνα της χώρας. Δυστυχώς όμως μετά την θηριώδη νίκη του 41% το σύστημα κράσαρε. Οι υπουργοί «έκατσαν» όπως λέμε κάτω από τη μπάρα και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου πήγε περίπατο και στην ουσία και στην επικοινωνία.

Άπαντες κατέβασαν μολύβια. Ακρίβεια, νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και Τέμπη, θόλωσαν την εικόνα της ΝΔ και σκέπασαν ότι καλό είχε γίνει στην προηγούμενη τετραετία. Σε αντίθεση με αρκετούς αναλυτές προσωπικά διαφωνώ με την άποψη ότι το crash out της κυβέρνησης είναι μόνο θέμα προσώπων.

Είναι κυρίως θέμα συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ υπουργών, βουλευτών και Μαξίμου. Σε αυτή την πυραμίδα ένας πρέπει να έχει τη μπαγκέτα και το γενικό πρόσταγμα. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ασχολείται με το micromanagement.

Εκατό ανασχηματισμούς να κάνεις αν δεν έχεις δυνατό κόουτς κάτω από τον πρόεδρο δύσκολα θα παραχθεί έργο. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος στην διόρθωση σφαλμάτων. Στην πολιτική δεν κρίνονται οι προθέσεις, αλλά τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην πράξη. Ένα γραμμάριο πράξης είναι ένας τόνος θεωρίας...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή