Πολάκης, μόνος, ψάχνεται…

Το θέμα είναι το γιατί ο «αψύς» Κρητικός επέλεξε να παραμείνει στην πατρίδα του
Πολάκης, μόνος, ψάχνεται…
3'

Την Πέμπτη, από την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ευρωεκλογές και το αρνητικό αποτέλεσμα της κάλπης, υπήρχε μια απουσία που έβγαζε μάτι.

Ήταν εκείνη του Παύλου Πολάκη. Ο Χανιώτης βουλευτής επέλεξε να μην ανέβει στην Αθήνα και παρέμεινε στην Κρήτη – και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση, αλλά μόνο ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, καλά έκανε και δεν ήρθε.

Το θέμα, όμως, είναι το γιατί ο «αψύς» Κρητικός επέλεξε να παραμείνει στην πατρίδα του. Και όπως μαθαίνουμε, η επιλογή αυτή είναι βαθιά πολιτική και όχι θέμα «βαρεμάρας» ή κάτι άλλο, πιο απλό.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση μαζί του, ο Παύλος Πολάκης είναι βαθύτατα προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και με τα όσα πράττει -και δεν πράττει, σε πολλές περιπτώσεις- η ηγετική ομάδα, η οποία εδώ και αρκετό καιρό τον έχει αφήσει στην απ’ έξω.

«Εμείς χρειαζόμαστε βαθιές αλλαγές σε επίπεδο γραμμής, στη συλλογική λειτουργία και στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ και άλλους όρους στην εμφάνιση και επικοινωνία μας!! Πήραμε τον κορμό αλλά δεν πεταχτήκαμε μπρος!», ήταν το σχόλιο του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τα παραπάνω λόγια, που γράφτηκαν στα αγαπημένα του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν απλά η «κορυφή του παγόβουνου». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη μεγαλόνησο, τις τελευταίες ημέρες, πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Πολάκη, διακινούν το κείμενο που έγραψε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη – το οποίο είναι ιδιαίτερα καυστικό για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Από την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα δομή που υπόσχεται μέχρι το "ήρθα να γίνω πρωθυπουργός και να αλλάξω την Ελλάδα , εγώ ο Τάιλερ και το σκυλάκι μου" υπάρχει τεράστια απόσταση. Αν δε την αντιλαμβάνονται οι γύρω του, ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ πολύ σύντομα», αναφέρεται στο κείμενο – το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα του βρίσκεται στη διάθεση του Newsbomb.gr, όμως δεν το δημοσιεύουμε, διότι δεν προωθεί το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Παύλος Πολάκης κρατάει στην παρούσα φάση, στάση αναμονής για το δικό του μέλλον. «Πιστεύει ότι δεν αργεί ο καιρός που ο Κασσελάκης θα επιβάλει dress code ακόμα και στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε ένας από τους πλέον πιστούς οπαδούς του Χανιώτη βουλευτή.

Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι ξαφνικά βρέθηκε στην εκλογική του περιφέρεια και ο Βασίλης Κασσελάκης, ο εξάδελφος του προέδρου, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, καταλαβαίνουμε γιατί έχει ενοχληθεί.

Όχι γιατί μπορεί να τον φοβάται -σε καμία περίπτωση- αλλά γιατί γνωρίζει ότι από την Κουμουνδούρου στηρίχτηκε ανοιχτά σε αυτή την πανελλαδική μάχη. Ασχέτως αν δεν βρέθηκε ψηλά σε σταυρούς.

Όπως και να έχει, θα περιμένει να ακούσει πρώτα τα όσα έχει να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του κόμματος και ενόψει του Συνεδρίου και μετά θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Όμως, η ανησυχία του είναι διάχυτη. Και στο νησί, δεν την «καμουφλάρει», όπως κάνει στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή