Γιατί η Ελλάδα δεν βγάζει χαρισματικούς ηγέτες;

Τόσα χρόνια δεν έχει αναδειχθεί ένας γνήσιος χαρισματικός ηγέτης.
Γιατί η Ελλάδα δεν βγάζει χαρισματικούς ηγέτες;
2'

Το γεγονός ότι κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να εκλέξει ένα ηγέτη που να έχει γνήσια εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι μέγα πρόβλημα

Το έλλειμα ηγετικών φυσιογνωμιών σε όλο το πολιτικό φάσμα από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. Πολλοί τώρα το κατάλαβαν λόγω των κλυδωνισμών που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Τόσα χρόνια δεν έχει αναδειχθεί ένας γνήσιος χαρισματικός ηγέτης.

Κι όταν λέμε χαρισματικός, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε όλους αυτούς τους χαριτωμένους με την μεγάλη δημοσιότητα.

Από τέτοιους έχουμε να φαν κι οι κότες!

Πολιτικούς αρχηγούς που το έργο τους να αποτελεί σταθμό στην ιστορία του τόπου του δεν έχουμε…

Ούτε ένας που να έχει υψηλή εθνική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία. Ούτε ένας που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον λαό.

Κάτι ακόμα: η ηγεσία δεν είναι διαχείριση. Το να μπορείς να διαχειρίζεσαι μια ομάδα, μια επιχείρηση, έναν οργανισμό η ένα κράτος δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι ηγέτης.

Τα χαρακτηριστικά του ηγέτη απαιτούν θάρρος, υπευθυνότητα, επιβλητική παρουσία και ταπεινοφροσύνη. Βλέπετε κάποιον γύρω σας να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Η σύγκριση με το παρελθόν είναι θλιβερή. Ο Καποδίστριας για παράδειγμα έφτιαξε κράτος. Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, προχώρησε σε αναδιανομή των εθνικών γαιών και ενίσχυσε τους αγρότες. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέστησε την Ελλάδα μεγάλη, εδαφικά και πληθυσμιακά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που αναβάθμισε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο διεθνές στερέωμα.

Το γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες στο πολιτικό στερέωμα θα έπρεπε να μας απασχολεί ιδιαίτερα…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή