Σέρνουν τον Μπάιντεν όπως τον Ελ Σιντ στον Μεσαίωνα

Το γεροντάκι δίνει ρεσιτάλ γέλιου - Ο αυτοεξευτελισμός του προέδρου Μπάιντεν είναι βεβαίως θλιβερός για τον θεσμό του προέδρου των ΗΠΑ
2'

Η κατάσταση με τον Τζο Μπάιντεν είναι και για γέλια αλλά και για κλάματα αν σκεφτεί κανείς ότι οι τύχες του κόσμου είναι στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν ξέρει καν που βρίσκεται.

Τα όσα λέει έχουν παγώσει όλο τον κόσμο.

Στην πρώτη κιόλας απάντησή του στη συνέντευξη Τύπου, αποκάλεσε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως… «αντιπρόεδρο Τραμπ» – ένα οδυνηρό λάθος μπροστά στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό.

Αυτό συνέβη μόλις μία ώρα μετά από ένα άλλο λάθος που απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα σε εκδήλωση του ΝΑΤΟ, όταν ο Μπάιντεν παρουσίασε τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «πρόεδρο Πούτιν», προκαλώντας αγκομαχητά στο ακροατήριο.
Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο 81χρονος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει δει στη… ζωή του 12 διαφορετικούς προέδρους της Γαλλίας και αυτό ίσως να ήταν ο λόγος που τον έκανε να μπερδέψει τον Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτεράν (αλλά και τη Γαλλία με τη Γερμανία) πριν από μερικούς μήνες.
Παρουσιάζει μια θλιβερή και αξιοθρήνητη εικόνα ενός αρρώστου άνθρωπου που θυμίζει την ιστορία του πολέμαρχου Ελ Σιντ που τον περιέφεραν νεκρό πάνω στο άλογό του.

Στην ταινία «Ελ Σιντ», μια μεγάλη επιτυχία του 1961 με τον Τσάρλτον Ιστον και τη Σοφία Λόρεν, ο Ελ Σιντ, ένας τρανός και λαοφιλής πολέμαρχος στα χρόνια του Μεσαίωνα, τραυματίζεται βαριά από ένα βέλος που δέχεται στο στήθος στη διάρκεια μιας μάχης με τους Μαυριτανούς στη Βαλένθια. Οι γιατροί τού λένε πως αν του αφαιρέσουν το βέλος, εκείνος θα ζήσει αλλά θα χρειαστεί κάποιες μέρες μέχρι να αναρρώσει. Αυτός αρνείται και υπόσχεται ότι την επόμενη μέρα θα ηγηθεί του χριστιανικού στρατού, είτε ζωντανός είτε νεκρός, και θα διώξει τους εισβολείς.

Ο Ελ Σιντ πεθαίνει, αλλά η υπόσχεσή του πρέπει να τηρηθεί. Ετσι τον στερεώνουν πάνω στο άλογό του με έναν σιδερένιο κορσέ, που τον κρύβει ο μακρύς λευκός μανδύας του, του βάζουν το λάβαρο της Ισπανίας στο χέρι, του φοράνε περικεφαλαία και τον αμολάνε στο πεδίο της μάχης.

Κατά τρόπο αντίστοιχο κάποιοι σέρνουν σήμερα στην ηγεσία των ΗΠΑ ένα γεροντάκι με επικίνδυνες συνέπειες για την ανθρωπότητα.
Κι εμείς απλά γελάμε...