Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα

Mία εικόνα που μπορεί να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ

Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα
2'

Η εικόνα του Τραμπ με υψωμένη τη γροθιά ενώ ακόμα είναι καλυμμένος με αίματα στέλνει το μήνυμα ότι είναι δυνατός ακόμα και μετά από μια τόσο σοβαρή απόπειρα κατά της ζωής του.

Και είναι μια εικόνα που μπορεί να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ. Αν ως τώρα το κύμα αμφισβήτησης για την ικανότητα του Μπάιντεν να φέρει εις πέρας μια δεύτερη θητεία εξαιτίας προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την ηλικία του, οι δύο αντίπαλοι έδιναν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις, πλέον το σκηνικό αλλάζει. Πολεμήστε» είπε για την πατρίδα σας για την αλήθεια ενάντια στο κατεστημένο.

Και προσέξτε, ο κόσμος που ήταν μπροστά στην απόπειρα δολοφονίας φώναζε Αμερική και οχι Τραμπ.

Θυμίζω οτι ο Ρήγκαν ανέβηκε 22 μονάδες στις δημοσκοπήσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Αυτή η εξέλιξη πιθανώς μειώνει την αβεβαιότητα και δείχνει προς τα πού θα κινηθούν οι εξελίξεις.

Η μετανάστευση και η οικονομία αποτελούν τα κύρια ζητήματα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ και, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos, βλέπουν τον Τραμπ ως τον καλύτερο υποψήφιο για την οικονομία.

Υπό τον Τραμπ, οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν μια πιο επιθετική εμπορική πολιτική, λιγότερες ρυθμίσεις και χαλαρότερους κανονισμούς για την κλιματική αλλαγή. "Και στις πέντε προεδρικές εκλογές των τελευταίων 20 ετών, η εμπιστοσύνη των CEO, το καταναλωτικό συναίσθημα και ιδιαίτερα η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων έχουν μετατοπιστεί και θεωρούνται ότι στηρίζουν νίκες των Ρεπουμπλικανών παρά νίκες των Δημοκρατικών", γράφουν αναλυτές της Goldman Sachs.

«Στον βαθμό που το βελτιωμένο κλίμα οδηγεί σε αύξηση των δαπανών και των επενδύσεων, μια νίκη Τραμπ θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές κερδών για ορισμένες εταιρείες ακόμη και χωρίς ουσιαστικές αλλαγές πολιτικής», εκτιμά ο οίκος επενδύσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή