Ο Πούτιν μεγάλος νικητής στην ανταλλαγή κρατουμένων ΗΠΑ – Ρωσίας

Γιατί ακόμα και τα δυτικά μέσα θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας κέρδισε τη διπλωματική παρτίδα στο σκάκι με τη Δύση;
1'

Στην πίστα του αεροδρομίου Βνούκοβο της Μόσχας ο Πούτιν πήγε για να συναντήσει και να χαιρετήσει τους Ρώσους των οποίων την απελευθέρωση εξασφάλισε από ξένες φυλακές- μέρος της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τον πρόεδρο της Ρωσίας και ειδικά τώρα που βρίσκεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με τη Δύση.

Την ώρα που δέχεται σφοδρές επικρίσεις και απαξίωση από αρκετούς εχθρούς του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν απέδειξε ότι ξέρει να τιμά αυτούς που πολεμούν για την πατρίδα του. Κι αυτό βοηθά αρχές να πείσουν τον ρωσικό λαό ότι η ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μια επιτυχία για το Κρεμλίνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κρεμλίνο θεωρεί την ανταλλαγή κρατουμένων ως νίκη για τη Μόσχα. Πήρε αυτό που ήθελε... πήρε πίσω τους πράκτορές του.

«Δεν εγκαταλείπουμε τους δικούς μας!», αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το Κρεμλίνο στην στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας: Αν σας στείλουμε σε αποστολές στο εξωτερικό και τα πράγματα πάνε στραβά, θα βρούμε έναν τρόπο να σας φέρουμε πίσω.