Ο έκπτωτος πρίγκιψ θέλει να λυτρωθεί

Και κάπου εδώ τελειώνει το παραμυθάκι με το πριγκιπόπουλο που ήρθε στην Ελλάδα με τις παντόφλες για να γίνει πρωθυπουργός σε ένα βράδυ...
1'

Όχι μόνο δεν έγινε πρωθυπουργός, αλλά ούτε πραγματικός αρχηγός ενός κόμματος που του το έδωσαν στο πιάτο. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κρατήσει ο έκπτωτος πλέον πρίγκηπας για τον οποίο η στήλη μας ειχε διαβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αντέξει και σύντομα θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει όπως ο Αντωνάκης στην παλιά ελληνική ταινία "Η δε γυβή να φοβείται τον άνδρα".

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Πολάκης ουσιαστικά μόνος του κατάφερε να ξεφορτωθεί τον πορφυρογέννητο, αλλά ότι ο Στέφανος της καρδιάς μας έριξε πολύ το επίπεδο και το κύρος της πολιτικής συνολικά... Και τώρα παίρνει μαζί του στον πάτο συνολικά την παρουσία της αριστεράς στην Ελλάδα. Έκανε την αριστερά κιτσαρία και αυτό είναι το χειρόοτερο όλων...

Ο πρόεδρος - πανελίστας προφανώς μετά την πρόταση μομφής βρίσκεται σε σύγχυση και τώρα θα τον εγκαταλλείψουν κι αυτοί που τον έγλειφαν πατώκορφα αφού βλέπουν πια ότι ο πολιτικός του βίος είναι βραχύς. Αν προσέξατε, στην ανάρτησή του, αμέσως μετά την πρόταση μομφής έκανε λόγο για... λύτρωση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Όπως στην αρχαία τραγωδία αναζητά κι αυτός μια λύτρωση, μόνο που η περίπτωσή του είναι επιθεώρηση/κωμωδία για το Δελφινάριο. Το Στέφανο δεν τον φοβάμαι, θα βρει το δρόμο του. Τόσα reality έχει η ελληνική τηλεόραση. Αν αποφασίσει να ασχοληθει, θα διαπρέψει. Τους υπόλοιπους που θα μείνουν στον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι, που δεν έχουν και μια σοβαρή προσωπικότητα να βγει μπροστά και να κρατήσει ζωντανό το κόμμα.