Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή

Το μεγάλο λαϊκό άσμα του Στράτου Διονυσίου ταιριάζει γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και το παραφράζω: «πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή, από ένα κόμμα που δεν ζει…»

Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή
1'

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον για σκραπ, για το παλιατζίδικο που λέμε. Παρόλα αυτά, ο Κασσελάκης και οι 87 ερίζουν ακόμα για τα παλιοσίδερα, για τα τιμαλφή, για την κρατική χρηματοδότηση, για τις βουλευτικές καρέκλες, για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος.

Αυτοί είναι ικανοί να βγάλουν λεφτά ακόμα και από τα παλιοσίδερα.

Ίσως ο μόνος ρομαντικός ιδεολόγος να είναι ο Παύλος Πολάκης και γι΄αυτό τον βγάζω εκτός κάδρου.

Οι υπόλοιποι δεν βλέπω να έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και δεν τους νοιάζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 5% ή στον 3%. Αρκεί να υπάρχει ως γραφειοκρατική οντότητα για να έχουν ένα σημείο αυτοαναφοράς και επιβίωσης.

Η επερχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διάλυση. Θα προκύψουν διάφορα μικροκομματίδια όπου ο καθένας θα έχει το δικό του βιλαέτι για να πουλάει μόστρα ότι είναι αρχηγός κόμματος.

Άλλωστε η λεγόμενη ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα, είτε ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, είτε ως ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί 5 φορές τουλάχιστον. Ποιος ήταν ο βασικός λόγος όλων των διασπάσεων; Η ηγεσία. Ποιος θα κάνει κουμάντο. Η αμεσοδημοκρατία αυτού του χώρου είναι το μεγαλύτερο ψέμα της ιστορίας.

Όλα τα άλλα είναι να ΄χαμε να λέγαμε…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή