Στη ΝΔ κάηκαν με την woke ατζέντα και τώρα φυσάνε και το γιαούρτι

Απεταξάμην τη woke ατζέντα λένε τώρα στην κυβέρνηση - Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Στη ΝΔ κάηκαν με την woke ατζέντα και τώρα φυσάνε και το γιαούρτι
3'

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκετά στελέχη της κυβέρνησης βλέποντας την οργή του κόσμου για την woke κουλτούρα και όπως αποτυπώθηκε αυτή η οργή στις αμερικανικές εκλογές κάνουν στροφή 180 μοιρών και παίρνουν αποστάσεις από όλο αυτό το δικαιωματισμό. Ο ίδιος ο Κυριάκος είπε για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει woke ατζέντα στην Ελλάδα όπως στις ΗΠΑ και έκανε λόγο για τυραννία των μειοψηφιών.

Βέβαια μέχρι και πριν λίγο καιρό όποιος ήταν ενάντια σε όλο αυτό τον συμπεριληπτισμό αμέσως είχε την ταμπέλα του φασίστα, του ρατσιστή κλπ.

Τώρα όπως καταλάβατε η συντριπτική νίκη του Τραμπ αλλάζει τα πάντα και σπάει όλα αυτά τα... αποστήματα.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αποτελεί πυλώνα του φιλελευθερισμού, με την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτό που ορίζουμε ως woke κουλτούρα στις ΗΠΑ», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός χθες και εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει woke ατζέντα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Παράλληλά διεμήνυσε ότι «εάν επαφίεται σε εμένα, δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρξει στην Ελλάδα».

«Δεν πρέπει να συγχέουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αποτελεί πυλώνα του φιλελευθερισμού, με την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτό που ορίζουμε ως woke κουλτούρα στις ΗΠΑ, όπου ο διάλογος έχει γίνει τόσο διχαστικός ώστε να έχει πάψει να συνιστά διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον συγγραφέα Πασκάλ Μπρυκνέρ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το iefimerida.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι σε αντίθεση με την «έννοια της τυραννίας της πλειοψηφίας προωθήθηκε από τον Τζον Στιούαρτ Μιλ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στις δημοκρατίες υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των μειοψηφιών», τώρα «έχουμε την τυραννία των μειοψηφιών, οι οποίες δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την άποψή τους. Εάν τολμήσεις να εκφράσεις αμφιβολίες για τη γνώμη τους σε "βαφτίζουν" φασίστα, υποστηρικτή της πατριαρχίας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε όσα είχε πει ένας από τους καθηγητές του στις ΗΠΑ, ο Χάρβεϊ Μάνσφιλντ, το 1991: «εάν έχεις το δικαίωμα να μιλάς έχεις επίσης την υποχρέωση να ακούς».

«Φοβάμαι ότι η υποχρέωση να ακούς έχει χαθεί στην αποκαλούμενη woke κουλτούρα στις ΗΠΑ, όπου ομάδες επιδιώκουν να προωθήσουν τη διχόνοια, τον θυμό και τη σύγκρουση, όπου ο λόγος δεν χρησιμοποιείται τόσο για τη διατύπωση επιχειρημάτων όσο για να προκληθεί ο άλλος. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό. Είναι στην ουσία ο ορισμός του ανελευθερισμού (illiberalism), όπου μία μειοψηφία προσπαθεί να επιβληθεί της πλειοψηφίας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη πάντως που φρόντισε να πάρει αποστάσεις και να καταδικάσει τη woke υποκουλτούρα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακαλύπτοντας ξαφνικά ότι «το παρακάνανε οι Αμερικανοί με τη woke κουλτούρα» και ότι «δεν μπορούν να πουν καλά Χριστούγεννα για να μην προσβληθούν κάποιοι. Κατάργησαν την κοκκινοσκουφίτσα για να μην… αδικείται ο λύκος. Τις αξίες που είχαμε μια ζωή, πάμε να τις πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων».

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ο φόβος του πολιτικού κόστους κάνει... θαύματα!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή