Τα γκάζια της Μενδώνη
Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή άδικο η Λίνα Μενδώνη για τα γκάζια που έβαλε μπροστά στις κάμερες στην προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων αλλά η εικόνα του χώρου με τα υβριστικά γκράφιτι ήταν άθλια

Ίσως η υπουργός δεν έπρεπε να χάσει την ψυχραιμία της σε δημόσια θέα και να έριχνε τα γκάζια όταν έκλειναν οι πόρτες. Επί της ουσίας όμως δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος μαζί της σε αυτό που είπε: «έχετε πάρει εκατομμύρια για επισκευές». Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε το κτήριο που ήταν ενταγμένο στον κεντρικό αρχαιολογικό χώρο της πόλης του Άργους ήταν όντως για κλάματα. Απογοήτευση. Το εξωτερικό ήταν καλυμμένο από γκράφιτι και συνθήματα με απρεπείς εκφράσεις, με τη σκεπή του να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα και με σφουγγαρίστρες να βρίσκονται σε δημόσια θέα.
Αν όλοι οι υπουργοί έριχναν τέτοια γκάζια και χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι για να προχωράνε τα έργα η εικόνα της χώρας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Και επαναλαμβάνω δεν με απασχολεί διόλου να κάνω αγιογραφία της Μενδώνη. Αλλά εδώ στην Ελλάδα αν δεν πέσει ράβδος δεν γίνεται τίποτα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και οι υπουργοί είναι μόνο φρου - φρου κι αρώματα, ταξιδάκια και «στημένες» δηλώσεις στα media.
Αυτό το παραμυθάκι με την κρατική γραφειοκρατία σοβιετικού τύπου πρέπει να τελειώσει. Όπως πρέπει να τελειώνει και το άλλο παραμυθάκι με την πολιτική κορεκτίλα που δήθεν πρέπει να έχουν οι υπουργοί κλπ.
Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε…
Σχόλια