Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Το βέβαιο φιάσκο μιας ανούσιας συνάντησης και η κοινή ανακοίνωση

Το Newsbomb.gr μια ημέρα πριν από το πολυσυζητημένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 4/03/2016, τολμά την ακόλουθη πρόβλεψη: Η συνάντηση για το προσφυγικό θα εξελιχθεί σε σίγουρο φιάσκο, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πώς από τη συνάντηση δεν προκειται να βγει κανένα πολιτικό συμπέρασμα, καμία κοινή γραμμή και καμία συναίνεση.

Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες από τους κομματικούς επιτελάρχες να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο για το προσφυγικό το οποίο θα υπογράφουν οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί. Το κείμενο θα συνταχθεί μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η πλήρης διακωμώδηση της συνάντησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η αρχική σκέψη όσων ζήτησαν αυτή τη συνάντηση ήταν να φανεί προς το διεθνές περιβάλλον ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπλέουν με την κυβέρνηση και ότι τουλάχιστον στο προσφυγικό υπάρχει μια κοινή γραμμή που θα μπορούσε να «χρησιμοποιηθεί» από την κυβέρνηση ώς πολιτικό όπλο στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής.

Κάτι τέτοιο βεβαίως έχει πάει περίπατο, αφού η ίδια η κυβέρνηση φρόντισε να «κάψει» όλες τις διόδους συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το αυριανό (4/03/2016) συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για άλλη μια φορά, θα είναι απλά μια έκθεση ιδεών...

Το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα πρόκειται να συζητηθούν μέσα στο συμβούλιο.

Σχετικές ειδήσεις