Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων: Σου χάρισαν… βοσκοτόπι; Με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. παίρνεις τηλεοπτική άδεια!
Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ, ο νέος καναλάρχης με τα δανεικά και το αμφισβητούμενο… βοσκοτόπι ως εγγύηση φέρεται να είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας.
Η δήλωση του κ. Καλογρίτσα δεν καλύπτει μάλιστα ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία και απέκτησε την τηλεοπτική άδεια.
Όπως μετέδωσαν τόσο ο Alpha, όσο και το Star, τα δανεικά χρήματα, με τα οποία θα καλύψει το πόθεν έσχες για την αγορά της άδειας, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας σκοπεύει να τα εξασφαλίσει από τράπεζα, προσφέροντας ως εγγύηση τρία ακίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο ανήκει σε άλλον επιχειρηματία! Απίστευτα πράγματα δηλαδή!
Χωρίς καταθετήρια – Ούτε το πόθεν, ούτε το… έσχες!
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, ο κ.Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (γιος του Χρήστου Καλογρίτσα που έλαβε την άδεια) στο πόθεν έσχες που κατέθεσε, φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα.
Ακόμα όμως και αυτές οι αγοραπωλησίες δεν καλύπτουν παρά το μισό της προκαταβολής που πρέπει να καταβληθεί για την άδεια!
Στο πόθεν έσχες περιλαμβάνει επίσης και τρία ακίνητα- ένα εκ των οποίων είναι το... βοσκοτόπι.
Στο Star φιλοξενήθηκε και δήλωση ειδικού εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών μέσα σε δυο μέρες. Το, δε, πόρισμα έγκρισης των πόθεν έσχες δεν υπογράφεται από εμπειρογνώμονες και ειδικότερα από την εταιρεία Grant Thornton που έλεγξε τις δηλώσεις!
«Το θέμα είναι συνολικό, είναι νομικό», δήλωσε από την πλευρά της η νομική εκπρόσωπος του Star, Μαρία Κατζουράκη. Διάτρητο, όμως, χαρακτήρισε τον έλεγχο «πόθεν έσχες» και ο βουλευτής Αττικής με «Το Ποτάμι «Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία express που ακολουθήθηκε που ούτε το πόθεν, ούτε το έσχες ουσιαστικά ελέγχθηκε, επιβάλλεται να διερευνηθεί στη Βουλή η συγκεκριμένη περίπτωση και να κληθούν οι 4 υπερθεματιστές με τους αρμόδιους τον κ. Παππά και τον κ. Κρέτσο για να δώσουν εξηγήσεις».
Δεν βγαίνουν ούτε για την πρώτη δόση
Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Star, στον κ. Καλογρίτσα «λείπουν» 9,1 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της άδειας. Στη δήλωσή του -κατά το ρεπορτάζ- έχει δώσει στο ΚΕΦΟΜΕΠ ποσό 5,3 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία παρελθόντων ετών, ενώ αναφέρει ότι έχει ποσό 7.962.789 ευρώ στην Attica Bank από μετοχές, χωρίς ωστόσο, να εμφανίζει τα αναγκαία καταθετήρια.
Όπως αποκάλυψαν ακόμα στα ρεπορτάζ τους ο Alpha και το Star, ο… κουμπάρος της κυβέρνησης (Σπίρτζη, Καμμένου) και κατηγορούμενος για... μαύρο χρήμα, επιχειρεί να εξασφαλίσει το πόθεν έσχες για τα χρήματα παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και προσφέροντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι έκτασης 5.029 στρεμμάτων στην Περαχώρη Ιθάκης, το οποίο όχι μόνο ανήκει σε... φίλο του, αλλά έχει μάλιστα προκύψει αντιδικία με τον Δήμο, που διεκδικεί μέρος των εκτάσεων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η εκτιμώμενη αξία της συγκεκριμένης έκτασης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με τιμές που ίσχυαν το 2011, κάτι που σημαίνει ότι στη διάρκεια αυτών των χρόνων της κρίσης, η αξία του θα έχει κατρακυλήσει και θα είναι σαφώς χαμηλότερη από την προ 5ετίας εκτίμηση που είχε γίνει…
Ωστόσο, εκτιμητές ακίνητης περιουσίας που μίλησαν στο Star αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της εκτίμησης που κατέθεσε για το περίφημο βοσκοτόπι ο κ.Καλογρίτσας.
Ποιος είναι όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης;
Η συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των δύο τηλεοπτικών σταθμών, δεν ανήκει στον κ. Καλογρίτσα, αλλά στην εταιρεία ΑΓΥΙΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Σπύρου Καραπάτσου και της οικογένειάς του, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και ειδικότερα στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο.
Η δε ιδιοκτησία της έκτασης των 5.000 και πλέον στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για την παροχή του δανείου ο κ. Καλογρίτσας, βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης από το Δήμο, η νομική υπηρεσία του οποία θεωρεί ότι ένα μέρος της ανήκει, καθώς περιλαμβάνει διάφορα μονοπάτια που χαρακτήρισε δικά του ο ιδιοκτήτης πριν από χρόνια.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του καναλιού ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση…
Όλες οι παραπάνω αποκαλύψεις έρχονται σε μια περίοδο που όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είχε μαγειρέψει εν κρυπτώ την πλήρη κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του καναλάρχη και του εργολάβου δημοσίων έργων. (Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ)
Παρά τις απίστευτες αποκαλύψεις, η κυβέρνηση - του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου ο οποίος φώναζε να μην πάρει άδεια ο Χρήστος Καλογρίτσας - ήπιε το αμίλητο νερό...
Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις Καλογρίτσα - Κυβέρνησης
Υπενθυμίζεται ότι το Star αποκάλυψε, στο δελτίο ειδήσεων της 14ης Σεπτεμβρίου του 2016, ότι ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές έβαλε ενέχυρο ένα οικόπεδο για να δικαιολογήσει το τίμημα, ένα οικόπεδο εκατοντάδων στρεμμάτων που πρέπει να πουλήσει σε δεκαπέντε ημέρες!
Και όχι μόνο αυτό. Για τα πόθεν έσχες που ουδέποτε έλεγξαν οι ορκωτοί λογιστές, αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα σε 7,5 λεπτά της ώρας!!!
Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, ο πρόεδρος της Επιτροπής που έκανε το διαγωνισμό φέρνει στο φως νέα στοιχεία – «φωτιά»!
«Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο πόθεν έσχες γιατί είναι λίγο βαρύς. Εμείς κάναμε έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και υπάρχουν στην εταιρεία», είπε ο Χρήστος Δουληγέρης.
Φωτίζοντας το παρασκήνιο του διαβόητου ελέγχου, ο πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού – παρωδία επεσήμανε πως κάποια χρήματα προέρχονται από αγοραπωλησίες και κάποια υπάρχουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων, ενώ υποστήριξε πως δεν απαιτείται από τους υπερθεματιστές να υπάρχει το χρηματικό ποσό, αλλά η περιουσιακή κατάσταση.
«Εμείς δεν κοιτάξαμε αν υπάρχουν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα αυτά», συνέχισε ο κ. Δουληγέρης και, στην ερώτηση αν ο έλεγχος ήταν μόνο οπτικός, ανέφερε «αν κοιτάς συμβόλαια και αποφάσεις άλλες δεν είναι οπτικός. Απλά δεν πας στον έλεγχο που είναι να ψάξεις πού βρήκε ο καθένας τα εκατομμύρια που γράφει ο καθένας στη φορολογική του δήλωση. Αυτό δεν το έχουμε ελέγξει εμείς, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς. Δεν προβλεπόταν κάπου ότι πρέπει να ελέγξουμε την προέλευση των χρημάτων. Τους ζητήσαμε να κάνουν μία δήλωση ότι δεν προέρχονται από παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες»!
Δείτε το επίμαχο βίντεο από το δελτίο του STAR
Τα «πέτσινα» οικόπεδα
«Πριν τον διαγωνισμό δεν χρειαζόταν να υπάρχουν όλα τα χρήματα. Όσα χρήματα χρειάζονται για να συμπληρώσουν το ποσό μπήκαν μέσα σε αυτό το πενθήμερο της εβδομάδας που πέρασε», ανέφερε ο πρόεδρος την Επιτροπής και συνέχισε: «η προέλευση των χρημάτων, η προέλευση των περιουσιακών στοιχείων, έχει γίνει από αγορές, από πωλήσεις ακινήτων, από παροχές ακινήτων ή περιουσιακών στοιχείων προς τις εταιρίες που δημιουργήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό».
Παράλληλα, ο κ. Δουληγέρης απάντησε πως δεν θυμάται αν τα χρήματα υπήρχαν σε κάποιο λογαριασμό, ενώ, σε ερώτηση αν μεγαλύτερη ευθύνη έχει η επιτροπή ή η εταιρεία ορκωτών λογιστών, είπε πως «η επιτροπή βάζει την υπογραφή της, η εταιρεία ορκωτών λογιστών δεν βάζει κάπου την υπογραφή της».
«Ευθύνες, νομικά, είναι λίγο δύσκολο να κάτσω εγώ να αξιολογήσω ποιος έχει, εντάξει; Αλλά όταν αποφασίζεις για κάτι και έχεις μια εταιρεία που είναι του κύρους μιας τέτοιας μεγάλης εταιρείας, νομίζω ότι μπορείς να εμπιστευτείς», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο έλεγχος των υπερθεματιστών έγινε με βάση την κοινή λογική.
Δηλαδή, μιλάμε για τον ορισμό της αδιάβλητης διαδικασίας, αφού πέντε άνθρωποι, άσχετοι με το πόθεν έσχες, υπέγραψαν ένα χαρτί ενός οίκου που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δέχθηκαν ως αντίτιμο ένα οικόπεδο, που ίσως πουληθεί!
Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής δεν είναι οικονομολόγος, αλλά... πληροφορικός μηχανικός, ενώ όπως είπε ο ίδιος στην κάμερα του Star, του έκανε εντύπωση «το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να βρει χρήματα με βάση τις πωλήσεις. Εμείς είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου και δημόσιοι υπάλληλοι, οπότε τα λεφτά αυτά ξεφεύγουν των ορίων της δικής μας εκτίμησης».
Τέλος, ο κ. Δουληγέρης ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποιο μέλος της επιτροπής που να διατυπώσει ενστάσεις λόγω του ότι δεν είναι σχετικό με το αντικείμενο του πόθεν έσχες και συνέχισε: «είχαμε πιο πολλές δυσκολίες στις αρχικές αιτήσεις που είχαμε για να ελέγξουμε όλη την περιουσιακή κατάσταση και με όλη τη νομοθεσία. Δηλαδή, πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα όταν ελέγχαμε για τα οκτώ εκατομμύρια παρά τώρα, γιατί άλλα πράγματα ζήταγαν τότε και άλλα τώρα».