Περονόσπορος έχει πέσει σε όλα τα ΜΜΕ

Περονόσπορος έχει πέσει σε όλα τα ΜΜΕ. Τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα ψυχορραγούν. Κόλαση. Ένας Αρμαγεδδώνας που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.



Το «Mega» είναι ένα βήμα πριν σταματήσει να πληρώνει μισθούς. Οι Γερμανοί του «Alpha» ψάχνουν το δρόμο για να την κοπανήσουν. Το «Star» ζει δεν ζει μέχρι το τέλος του έτους. Το «Alter» είναι κλινικά νεκρό. Τα περισσότερα ραδιόφωνα μπαίνουν καθημερινά μέσα. Το πανίσχυρο συγκρότημα Λαμπράκη κολυμπάει σʼ έναν κυκεώνα χρεών και καθημερινά καταγράφει ζημιές. Η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου ψάχνει συνεταίρους.

Που πάμε ρε σύντροφοι; Στο γκρεμό ή στο να έρθει ο όποιος λεφτάς από την Ευρώπη κάποια στιγμή και να τα πάρει παραμάζωμα όλα δικά του. Και τους μεν δημοσιογράφους θα τους πάρει σκλάβους. Τα δε κόμματα εξουσίας θα τα κάνει παραμάγαζά του.

Θυμάμαι κάποτε ο αξέχαστος Νίκος Κακαουνάκης μου έλεγε για το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά των δημοσιογράφων απέναντι στους μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες σταθμών: «Την αγελάδα την αρμέγουν σιγά σιγά για να προλαβαίνει να κατεβάζει γάλα. Δεν την στραγγίζουν με τη μία. Σιγά - σιγά το άρμεγμα για να έχεις».

Φοβάμαι ότι οι δημοσιογράφοι (και δεν μιλάω για όσους δουλεύουν για το μεροκάματο), δηλαδή αυτοί που ονομάζονται μεγαλοδημοσιογράφοι άρπαξαν το βυζί της αγελάδας και το έκαναν κομμάτια από τη βουλιμία τους.

Πάει το γάλα της παχιάς αγελάδας. Όσοι τʼ αρπάξανε, τʼ αρπάξανε. Τώρα στην πείνα και στην ανέχεια.

Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα όμως είναι ο δρόμος που έχει ανοίξει στα ΜΜΕ για τον όποιο μεγαλοκαρχαρία ντόπιο ή ξένο, τον επόμενο Μέρντοχ για την Ελλάδα που θα έρθει και θα αρπάξει μʼ ένα κομμάτι ψωμί όλους μας και όλα τα μέσα.


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή