Η διάλυση του κράτους και οι τεμπελχανάδες

  • Η κατάρρευση και η διάλυση του κράτους, γιατί στην κυβέρνηση βρίσκονται τεμπελχανάδες, ανίκανοι και δειλοί φαίνεται μερικές φορές και μέσα από μικρά, απλά, αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα.
  • Προσέξτε σε ποιο κοτέτσι ζούμε. Όπως για όλους τους Έλληνες ανέργους υπάρχει ο ΟΑΕΔ (για επιδόματα ανεργίας, για ανεύρεση εργασίας, κ. λπ.) έτσι και για τους χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς υπάρχει το ΓΕΝΕ, μία υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπου ο Έλληνας ναυτικός απευθύνεται για να μάθει που υπάρχει δουλειά στα πλοία, ποιος εφοπλιστής ζητάει ναυτικούς για τα καράβια του κ.λπ.
  • Αυτή λοιπόν η πολύ κρίσιμη για τους ναυτικούς υπηρεσία ΓΕΝΕ από την οποία βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι Έλληνες ναυτικοί από τα μέσα Αυγούστου, δεν διαθέτει ούτε την ηλεκτρονική της σελίδα όπου μπαίνοντας έβλεπες ποια εταιρεία χρειάζεται ναυτικούς αλλά δεν διαθέτει ούτε πλέον e mail. Δηλαδή αυτή τη στιγμή άνεργος Έλληνας ναυτικός δεν μπορεί να μάθει που υπάρχουν κενές θέσεις για να εργαστεί.
  • Τυχαίο; Δεν νομίζω… Καθώς πλοίαρχος Β’ του Εμπορικού Ναυτικού (που έχω το όνομά του) με ειδοποιεί ότι είναι ξέμπαρκος από τον Μάρτιο του 2010 όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να μάθει που υπάρχουν κενές θέσεις αλλά και γιατί από το 2001 όπως μου λέει σε e mail που μου έστειλε οι Έλληνες εφοπλιστές άρχισαν να διώχνουν τους Έλληνες ναυτικούς από τα πλοία τους.
  • Μου γράφει ο φίλος μου ναυτικός: «Αρχικά έδιωξαν τα κατώτερα πληρώματα (αναφέρομαι πάντα στα ποντοπόρα πλοία) και ως το 2004 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα κατώτερο πλήρωμα Έλληνας σε ποντοπόρο. Αυτό δειλά δειλά επεκτάθηκε και στους αξιωματικούς των πλοίων. Φτάνοντας λοιπόν σήμερα στα υπό ελληνική σημαία πλοία να μην υπάρχει κανένας Έλληνας κατώτερο πλήρωμα και οι Αξιωματικοί να αντιμετωπίζουν μεγάλη ανεργία.».
  • Και κάπως έτσι καταρρέει ένας ακόμα πυλώνας της ελληνικής οικονομίας που είναι η εμπορική ναυτιλία μας, καθώς αυξάνονται οι άνεργοι και τα ελληνικά πλοία αφήνοντας έρμαια στα χέρια αλλοδαπών ναυτικών.