Πως μας βλέπουν πια οι Ευρωπαίοι

  • «Συμμετέχω στο παγκόσμιο οικονομικό forum από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Κάθε μήνα πηγαίνουμε στις περιφερειακές συναντήσεις του forum. Μεγάλοι επιχειρηματικοί κύκλοι και κράτη συμμετέχουν σε αυτό. Από το Μάιο έως σήμερα υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή αντίληψης για το θέμα της Ελλάδας. Δηλαδή το Μάιο ακούγαμε τυπικά προς τα έξω ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα , πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να παράγει ανάπτυξη και να αποπληρώσει το χρέος της, δηλαδή ένα θετικό κλίμα υποστήριξης, Πλέον το κλίμα αυτό έχει αλλάξει άρδην. Αυτό που άκουσα στη Κίνα στα πλαίσια της καλοκαιρινής συνάντησης πριν από 2 εβδομάδες ήταν μια ευχή θα έλεγα του επιχειρηματικού κόσμου να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνει γιατί δεν πάει άλλο. Το πιο απογοητευτικό: η ομιλία του Κινέζου πρωθυπουργού ο οποίος ζήτησε εμπράγματες εγγυήσεις και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και αυτό ξεκίνησε από τη λάθος τακτική να υποσχεθούμε εγγυήσεις στη Φιλανδία…»
  • Ποιος μου είπε όλα αυτά τα αποκαλυπτικά και τρομακτικά ; Η κ.Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου , βουλευτής Επικρατείας ΝΔ .
  • Και θα μου πει τώρα ο υπουργός για τις επενδύσεις στην Ελλάδα Μιχάλης Χρυσοχοίδης : «Και οι Γερμανοί επιχειρηματίες που ήρθαν προχτές στην Ελλάδα τι γύρευαν; Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα;».
  • Λοιπόν ακούστε τώρα ποιο έγγραφο κυκλοφορεί στους επενδυτικούς οίκους της Γερμανίας από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Γερμανικής Ομοσπονδίας:
  • «Μέχρι να αλλάξουν νόμοι και διαδικασίες στην Ελλάδα για τις ξένες επιχειρήσεις , μην βιαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Οι προοπτικές αλλάζουν προς το καλύτερο καθώς αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις και τα μισθολόγια εργαζομένων στην Ελλάδα».
  • Αυτό λέει έγγραφο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας στους «επενδυτές-σωτήρες» που περιμένουνε. Όχι ακόμα λένε στην Ελλάδα. Μπορεί αύριο να την λένε «Ελλαδιστάν» ή Μπανανιστάν …