Η McLaren δεν κατασκευάζει μόνο supercars

Η βρετανική μάρκα διατείνεται πως έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα στον κόσμο.

Η McLaren δεν κατασκευάζει μόνο supercars
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Το σχεδιαστή Frank Stephenson πιθανότατα δεν θα τον γνωρίζετε αλλά στο πλούσιο βιογραφικό περιλαμβάνονται διάσημα μοντέλα, όπως οι Ferrari F430, Maserati MC12, McLaren P1, το Mini Cooper R50 και πολλά άλλα.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που εκτός από αυτοκίνητα του αρέσει να σχεδιάζει και πολλά άλλα, όπως το παιδικό κάθισμα που βλέπετε. Το οποίο ονομάζεται Babyark και έχει ένα πλαίσιο από κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με βάσεις από χάλυβα ώστε στην περίπτωση σύγκρουσης να μεγιστοποιείται η αντοχή και η απορροφητικότητα κατά την βίαιη κίνηση του καθίσματος.

Για την πλευρική προστασία και την συγκράτηση του σώματος φροντίζουν τα πλευρικά στοιχεία που προεξέχουν από το κάθισμα, ενώ το προσκέφαλο έχει τέτοια διαμόρφωση που να περιορίζει την κίνηση του κεφαλιού του παιδιού και να προστατεύει από αυχενικό τραυματισμό.

Παράλληλα υπάρχουν αισθητήρες στο καθισματάκι που ειδοποιούν μέσω εφαρμογής το γονέα για τη σωστή τοποθέτηση, ενώ υπάρχει ειδοποίηση ακόμη και στην περίπτωση που ξεχάσει το παιδί στο κάθισμα και απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο. Κάτι που είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ και έχει στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες μωρά που έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Στην περίπτωση σύγκρουσης οι αισθητήρες πληροφορούν και για την κατάσταση του καθίσματος και αν αυτό συνεχίζει να είναι λειτουργικό. Το Babyark μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά με ύψος έως 1,25 μέτρα και βάρος από 4 έως 65 κιλά. Μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά ή πίσω.

Σε αντίθεση με άλλα παιδικά καθίσματα το Babyark έχει τέτοια υλικά που αντέχουν για πάνω από μία δεκαετία με δωρεάν έλεγχο στο τέλος αυτής. Για αυτό και η τιμή του είναι τσιμπημένη, καθώς κοστίζει με προσφορά και έως τις 31 Μαΐου 990 δολάρια, ενώ στη συνέχεια η τιμή του θα ανέβει στα 1.190 δολάρια. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή