Έχει 18 τροχούς και δεν το σταματά σχεδόν τίποτα

Μπορεί να μοιάζει με μία ηλεκτρική σαρανταποδαρούσα αλλά αυτό το ATV έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο πέρασμά του.

Έχει 18 τροχούς και δεν το σταματά σχεδόν τίποτα
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Χάρη στην διάταξη των 18 τροχών και το ηλεκτρικό του σύστημα πρόωσης, το 18Wheels είναι αυτό που λέμε... όνομα και πράμα. Είτε βρεθεί αντιμέτωπο με πεσμένα δέντρα, βραχώδη μονοπάτια, αμμώδεις διαδρομές ή ρηχά νερά, αυτό το περίεργο ATV καταφέρνει να τα βγάλει πέρα με οτιδήποτε δεν ξεπερνά σε ύψος τα 20 εκατοστά.

Από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, η ομάδα των ειδικών της 18Wheels έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή, ιδίως από ένα viral βίντεο που παρουσιάζει τις δυνατότητες του πρωτοτύπου περνώντας με χαρακτηριστική άνεση πάνω από κορμούς δέντρων.

Με 18 τροχούς, καθένας από τους οποίους διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση και ενσωματωμένους κινητήρες, το όχημα διατηρεί εξαιρετική σταθερότητα. Επιπλέον, η αδιάβροχη κατασκευή του επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση μέσα στο νερό με την ίδια ταχύτητα όπως στην ξηρά.

Ταυτόχρονα, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές και θόρυβο κατά τη λειτουργία. Η τελική του ταχύτητα αναμένεται να φτάσει τα εντυπωσιακά 110 χλμ./ώρα.

Αν και η άνεση για τον χειριστή φαίνεται να είναι κάπως περιορισμένη, ένα δεύτερο πρωτότυπο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος και θα διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση με πιο πολύπλοκους βραχίονες για ομαλότερη κίνηση.

Μάλιστα, το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2024 θα διαθέτει μια πιο κομψή σχεδίαση, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί έως δύο επιβάτες, ενισχύοντας παράλληλα και τη χρηστικότητά του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή