To Chery Omoda 5 EV έχει ένα ενδιαφέρον

Η Chery είναι ένας από τους πολλούς κινεζικούς ομίλους που ετοιμάζονται να λανσάρουν τις μάρκες και τα μοντέλα τους στις αγορές της Ευρώπης. Πιθανότατα και στην δική μας.

To Chery Omoda 5 EV έχει ένα ενδιαφέρον
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ο όμιλος της Chery έχει πολλά μάρκες στην ομπρέλα της και μια από αυτές είναι η Omoda. Η οποία παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης που έγινε στο… Κατάρ το 5 ΕV. Το οποίο σύντομα θα φιγουράρει στις βιτρίνες της ευρωπαϊκής αγοράς και σε άλλες παγκόσμιες αγορές.

Εξωτερικά, το Omoda 5 EV διαφοροποιείται σημαντικά από την συμβατική του έκδοση με τον turbo 1.600άρη που αποδίδει 190 ίππους, οι οποίοι περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με επτά σχέσεις.

Συγκεκριμένα, η μάσκα είναι κλειστή και στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν και διαφορετικά LED ημέρας. Και το πίσω μέρος έχει κάποιες μικρές αλλαγές και φυσικά απουσιάζουν οι απολήξεις μιας και μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Περνώντας στην ουσία το Omoda 5 EV εφοδιάζεται με μία μπαταρία 61,0 kWh, η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς και αποδίδει 204 ίππους.

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, μιας και το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ με μία φόρτιση το Omoda 5 μπορεί να διανύσει έως και 450 χιλιόμετρα. Υποστηρίζει DC ταχυφόρτιση με ισχύ 110 kW που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 0 έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Με την παρουσίαση του Omoda 5 EV, η Chery επιβεβαιώνει ότι η Omoda προετοιμάζεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά με μία γκάμα επιλογών προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις. Και μαζί με την Chery ετοιμάζονται πολλές άλλες κινεζικές μάρκες…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή