Ακόμη και οι μινιατούρες μπαίνουν στα αεροδυναμικά τούνελ

Ένας YouTuber αποφάσισε να πειραματιστεί με κάποιες μινιατούρες από μονοθέσια της Formula 1, επιβατικά αυτοκίνητα και αρκετά pickup.

Ακόμη και οι μινιατούρες μπαίνουν στα αεροδυναμικά τούνελ
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Όλοι μας, ως παιδιά, έχουμε περάσει από την φάση να παίζουμε με αυτοκινητάκια και να φανταζόμαστε πως μπορεί να είναι η οδήγηση και η αίσθηση της ταχύτητας όταν μεγαλώσουμε.

Ένας YouTuber που έχει ακόμη και ως ενήλικας μανία με τα αυτοκινητάκια έκανε κάτι πρωτότυπο. Κατασκεύασε ένα αεροδυναμικό «τούνελ» για να καταγράψει την τυρβώδη ροή του αέρα γύρω από κάθε μινιατούρα. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Πρακτικά, ο Youtuber έκανε κάτι πολύ απλό: Αντί για μία πραγματική αεροδυναμική σήραγγα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν δυνατό ανεμιστήρα, έναν μηχανισμό που να δημιουργεί τεχνητό καπνό και ειδικό φωτισμό ώστε αυτός να είναι ορατός και να καταγράφεται εύκολα από την κάμερα.

Παρόλο που το όλο σκηνικό μπορεί να δείχνει πρωτόλειο το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Μάλιστα για όσους είναι νεαροί και έχουν ως στόχο να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο του αυτοκινήτου, ένα τέτοιο πείραμα μοιάζει ιδανικό για τα πρώτα τους βήματα ως… αεροδυναμιστές!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή