ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kimera EVO37: Μία ωδή στο έπος των Lancia Martini

Kimera EVO37: Μία ωδή στο έπος των Lancia Martini

Πρόκειται για ένα και μοναδικό restomod με τα θρυλικά χρώματα της Martini που μας γυρίζει πίσω στο χρόνο και στους θρύλους των ράλι.

Του Γιάννη Σκουφή

Το πανέμορφο μοντέλο της Kimera Automobili βασίζεται μεν στην EVO37 (ένα restomod της Lancia 037) αλλά είναι τετρακίνητο, δημιουργήθηκε για να αποτίνει φόρο τιμής στα πρωταθλήματα που κατέκτησε η αγωνιστική ομάδα της Martini.

Η οποία πρωταγωνιστούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 1983 έως το 1992 έχοντας ως σήμα κατατεθέν τα χαρακτηριστικά χρώματα της ιταλικής ποτοποιίας.

Το Kimera EV38 των φωτογραφιών μας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση -έχει διανύσει λιγότερα από 322 χιλιόμετρα- και αποτελεί πραγματικό κόσμημα για το γκαράζ κάθε σοβαρού συλλέκτη που διαθέτει περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα και άλλα ελαφριά υλικά, ενώ οι προβολείς στο εμπρός μέρος, οι λευκές ζάντες, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και πολλά άλλα στοιχεία μας παραπέμπουν στα αγωνιστικά της εποχής που η ομάδα της Lancia Martini μεσουρανούσε.

Στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογη αύρα με τη μπλε αλκαντάρα να καλύπτει σχεδόν όλη την καμπίνα, την ίδια στιγμή που το τιμόνι με τη μαύρη επένδυση δημιουργεί μία όμορφη αντίθεση. Κάτι που ισχύει άλλωστε και για τα εμφανή τμήματα από κάρμπον.

Κάθε λεπτομέρεια, από τον επιλογέα του χειροκίνητου κιβωτίου με την πιο πυκνή κλιμάκωση, μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα που αποσυνδέεται γρήγορα, μαρτυρά σχολαστική δεξιοτεχνία και σεβασμό στην κληρονομιά αυτού του εντυπωσιακού restomod.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2.100 κυβικών, που αποδίδει 557 ίππους (50 επιπλέον σε σχέση με το EV37) και έχει να μετακινήσει μόλις 1.100 κιλά.