Αυτό είναι το πρώτο supercar της Πορτογαλίας

Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε τα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται την αγορά μιας Aston Martin Valkyrie, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο Adamastor Furia που κοστίζει τα μισά.  

Αυτό είναι το πρώτο supercar της Πορτογαλίας
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα εταιρία με την ονομασία Adamastor ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει το πρώτο πορτογαλικό supercar, το Furia που μοιάζει λιγάκι με την Valkyrie. Έως πολύ θα λέγαμε, αν το παρατηρήσει κανείς από οποιαδήποτε γωνία

Το Furia, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με έναν V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων προέλευσης Ford και αποδίδει 650 ίππους. Χάρη στο πλαίσιο από ανθρακονήματα, ζυγίζει περίπου 1.100 κιλά, δίχως τα υγρά.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Furia ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, ενώ από στάση τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτα νούμερα μεν, αλλά όχι και τόσο εντυπωσιακά για ένα supercar δε.

Η Adamastor λέει ότι το πάτωμα μπορεί να δημιουργήσει ένα φαινόμενο Venturi παράγοντας μία κάθετη δύναμη που φτάνει τα 1.000 κιλά στα 250 χλμ./ώρα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πρόσθετα ηλεκτρονικά ευστάθειας ώστε να διατηρείται η κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου.

Η εταιρία από την Πορτογαλία εκτιμά ότι θα καταφέρει να κατασκευάσει 60 μονάδες και εφόσον φυσικά βρεθούν οι αγοραστές για να το παραγγείλουν.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Adamastor εδρεύει λίγο βόρεια του Πόρτο και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει αμάξωμα και δεξαμενές καυσίμων από ανθρακονήματα, καθώς και έλικες ανεμογεννητριών και άλλα κομμάτια από ανθρακονήματα για διάφορους πελάτες.

Το 2018 παρουσίασε σχέδια για ένα σπορ αυτοκίνητο που ονομάζεται P003RL, αλλά τώρα αποφάσισε ότι η αναπτυσσόμενη αγορά των supercar είναι ο τομέας στον οποίο θέλει να ανταγωνιστεί. Εμείς, το μόνο που έχουμε είναι να τους ευχηθούμε καλή τύχη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή