Ένα Tesla Cybertruck πολλών καρατίων!

Ούτε Σαουδάραβας πρίγκιπας ούτε Ρώσος δισεκατομμυριούχος, αλλά ένας YouTuber από τη Γιούτα έχει το πρώτο «χρυσό» Tesla Cybertruck στον κόσμο!
Ένα Tesla Cybertruck πολλών καρατίων!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Το Cybertruck της Telsa μπορεί να είναι το πιο αμφιλεγόμενο αυτοκίνητο του αιώνα, αλλά ήδη πουλάει περισσότερο από όλα τα ηλεκτρικά pickup που κυκλοφορούν μαζί. Με εξαίρεση το F-150 Lightning, μιας και η Ford είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην αμερικανική αγορά.

Πάντως, κανείς δεν αμφισβητεί ότι το ηλεκτρικό pickup της Tesla έχει ήδη γίνει ένα fashion-icon μοντέλο που το προτιμούν διασημότητες όπως η Kim Kardashian και ο Pharrell Williams αναρτώντας το συχνά-πυκνά στο Instagram.

Μάλιστα, το τεράστιο αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι έχει γίνει από πολλούς… καμβάς. Για παράδειγμα ο δημοφιλής YouTuber Zack Nelson, γνωστός και ως JerryRigEverything, έχει δημιουργήσει το πρώτο Tesla Cybertruck στον κόσμο επενδυμένο με χρυσό 24 καρατίων!

Όπως για τα περισσότερα από τα τρελά πρότζεκτ που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει, έτσι και για αυτό ο Zack κατέγραψε όλη τη διαδικασία «επιχρύσωσης» του Cybertruck για το κανάλι του στο YouTube.

Προφανώς, δεν θα ήταν εύκολο να καλυφθούν τα ανοξείδωτα πάνελ του τεράστιου pickup με πραγματικό χρυσό. Το πρώτο στάδιο περιλάμβανε τη χρήση ενός ειδικού καθαριστικού προκειμένου τα υπερβολικά σκληρά πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι να καταστούν «υδρόφιλα».

Στο δεύτερο βήμα, ο YouTuber χρησιμοποίησε ένα συγκεκριμένο τύπο οξέος για να ανοίξει μικροσκοπικές τρύπες στην επιφάνεια του ανοξείδωτου ατσαλιού ώστε η επένδυση χρυσού να κολλήσει στα πάνελ.

Το τρίτο και τελικό βήμα περιλάμβανε μια διαδικασία στην οποία εφαρμόστηκε μια πάστα στα πάνελ χρησιμοποιώντας ηλεκτρο-επένδυση. Η πάστα είναι ένα μείγμα χρυσού 24 καρατίων και κοβαλτίου, που μόλις εφαρμοστεί μετατρέπεται σε ένα λεπτό φύλλο από λαμπερό κίτρινο μέταλλο.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πόσο χρονοβόρα ήταν η… μεταμόρφωση χρειάστηκαν τρεις άνθρωποι επί τέσσερις ημέρες για να επενδύσουν το Cybertruck με χρυσό. Επιπλέον, η διαδικασία απαιτεί πολύ συντονισμό και υπομονή, καθώς οποιοδήποτε μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει στην επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Για να προστατεύσει την ακριβή επένδυση από χρυσό 24 καρατίων από γρατζουνιές και άλλες ζημιές, ο Zack τύλιξε το Cybertruck με μια μεμβράνη προστασίας χρώματος. Αν και δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για το πρότζεκτ, αλλά ο YouTuber λέει ότι η επένδυση χρυσού έχει αυξήσει την αξία του Cybertruck κατά τουλάχιστον 100.000 δολάρια!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή