Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt που παρέλυσε το πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ

Ο Τζάστιν Μπίμπερ γνωστοποίησε μέσω βίντεο στο Instagram ότι πάσχει από το σύνδρομο  Ramsay Hunt, σοκάροντας τους απανταχού θαυμαστές του

Τζάστιν Μπίμπερ
Ο Τζάστιν Μπίμπερ γνωστοποίησε μέσω βίντεο στο Instagram ότι πάσχει από το σύνδρομο  Ramsay Hunt
AP
4'

Τον γύρο των social media κάνει η είδηση της νευρολογικής φύσεως πάθησης που πάσχει το αστέρι της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ και εξαιτίας της οποίας ανέβαλε την παγκόσμια περιοδεία τους.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ γνωστοποίησε μέσω βίντεο στο Instagram ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, σοκάροντας τους απανταχού θαυμαστές του.

Όπως ο ίδιος είπε το πρόσωπό του έχει πλέον παραλύσει, ενώ εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει, αναγκάστηκε πριν από μερικές ημέρες να ακυρώσει τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας του.

https://www.instagram.com/p/CeorE9OjqX9

«Γεια σε όλους, Justin εδώ, ήθελα να σας ενημερώσω παιδιά για το τι συμβαίνει. Προφανώς μπορείτε να δείτε το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύει», ακούγεται να λέει αρχικά.

«Όπως βλέπετε, αυτή η μεριά δεν κουνιέται» πρόσθεσε, δείχνοντας τη μεριά από την οποία δεν κλείνει το μάτι του και δεν χαμογελά. «Το ρουθούνι μου δεν κουνιέται, το μάτι μου το ίδιο, δεν μπορώ να χαμογελάσω», δήλωσε.

«Είναι αρκετά σοβαρό, το σώμα μου μου λέει να ηρεμήσω» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον λόγο που πήρε την απόφαση να ακυρώσει τις εμφανίσεις του, καταλήγοντας: «Σας αγαπώ, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Ήδη κάνω ασκήσεις για το πρόσωπο για να επανέλθω».

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου, εμπλοκή του εξωτερικού ακουστικού πόρου και τυμπανικής μεμβράνης.

Για τον προσδιορισμό αυτής της παθολογίας χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά ονόματα στην ιατρική βιβλιογραφία. Επί του παρόντος, το σύνδρομο Ramsay Hunt (WRS), είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το σύνολο των συμπτωμάτων που εμφανίζονται ως ακολουθία της συμμετοχής του προσωπικού νεύρου λόγω έρπητα ζωστήρα (προσώπου παράλυση UK, 2016).

Αυτή η ιατρική κατάσταση περιγράφεται αρχική του μορφή από τον γιατρό James Ramsay Hunt, το 1907. Σε μία από τις κλινικές εκθέσεις του, παρουσίασε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από παράλυση του προσωπικού και ερπητική βλάβες στο κανάλι του αυτιού (Peña Ortiz et al., 2007).

Αυτή η παθολογία μπορεί επίσης να ονομάζεται ωτικός έρπης ζωστήρας και θεωρείται πολυνευροπάθεια που προκαλείται από ιό νευροτροφίου (Plaza Mayor et al., 2016).

Ο όρος πολυνευροπάθεια χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στην παρουσία μίας βλάβης σε ένα ή περισσότερα νεύρα, ανεξάρτητα από τον τύπο της βλάβης και την ανατομική περιοχή που επηρεάζεται (Colmer Oferil, 2008).

Από την άλλη πλευρά, τα νευροτρόπα είναι παθολογικοί παράγοντες που ουσιαστικά επιτίθενται στο νευρικό σύστημα (SN).

Έτσι, το σύνδρομο Ramsay-Hunt επηρεάζει ειδικά το νεύρο του προσώπου.

Το νεύρο του προσώπου ή το κρανιακό νεύρο VII, είναι μια νευρική δομή που έχει τη λειτουργία του ελέγχου ενός μεγάλου μέρους των λειτουργιών της περιοχής του προσώπου (Deveze et al., 2013).

Επιπλέον, το προσωπικό νεύρο, είναι μια μεγάλη δομή που περνά μέσα από μια οστεώδη κανάλι στο κρανίο, κάτω από την περιοχή του αυτιού, με τους μυς του προσώπου (Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού, 2010).

Όταν οποιαδήποτε παθολογική εκδήλωση (τραύμα, εκφύλιση, μόλυνση, κλπ) οδηγεί σε έναν τραυματισμό ή φλεγμονή του προσωπικού νεύρου, μύες που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο έκφραση του προσώπου μπορεί να παραλύσει ή να αποδυναμωθεί (American Academy of Ophthalmology, 2016).

Όταν ο ιός του έρπητα ζωστήρα φθάνει στο νεύρο του προσώπου και στις παρακείμενες περιοχές, μπορεί να εμφανιστεί μια μεγάλη ποικιλία δερματικών, μυϊκών, αισθητηρίων σημείων και συμπτωμάτων ...

Τα σημαντικότερα κλινικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου Ramsay-Hunt είναι:

  • Παράλυση των νεύρων του προσώπου.
  • Εξωτερική συμμετοχή του ακουστικού πόρου (εξάνθημα).
  • Συμμετοχή στο φλοιό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
05:05ΚΟΣΜΟΣ