GOSSIP

Πάνος Μιχαλόπουλος: Πώς είναι σήμερα στα 75 του ο γνωστός ηθοποιός

Πάνος Μιχαλόπουλος: Πώς είναι σήμερα στα 75 του ο γνωστός ηθοποιός

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι, εντοπίστηκε ο εξαφανισμένος και ακριβοθώρητος σταρ της δεκαετίας του ’80 Πάνος Μιχαλόπουλος.

Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κοντά στα αγαπημένα του συγγενικά πρόσωπα, ο σπουδαίος ηθοποιός αποφάσισε τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να βρεθεί στον τόπο όπου μεγάλωσε.

Υπήρξε ο μεγάλος γόης της δεκαετίας του ’80 και ένας από τους πιο ακριβοθώρητους ηθοποιούς για πάνω από τρεις δεκαετίες. Επαιξε δίπλα σε κορυφαία ονόματα όλων των ειδών τα θεατρικά και κινηματογραφικά είδη.

Ωστόσο, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο 75άρης πλέον «έφηβος» που τα κοριτσόπουλα παραληρούσαν στο πέρασμά του, εδώ και μία δεκαετία «έχει κατεβάσει ρολά». Πολύ σπάνιες οι εμφανίσεις του και πάντα μακριά από φωτογραφικούς φακούς, και ακόμα πιο σπάνιες οι φορές που ο ίδιος δέχτηκε να μιλήσει δημοσίως. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε να βρίσκεται μαζί με την πολυαγαπημένη του αδελφή στο χωριό όπου μεγάλωσαν, τη Μικρομάνη Μεσσηνίας.

Μεγάλη Δευτέρα και ο Πάνος Μιχαλόπουλος κάνει την εμφάνισή του στο χωριό του. Εκεί όπου βρίσκεται όλο το σόι του, αλλά και οι συντοπίτες του πίνουν νερό στ’ όνομά του. Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Μιχαλόπουλος, το άλλοτε «Τσακάλι», βρίσκεται στο χωριό, ο ερχομός του γίνεται πρώτη είδηση και από στόμα σε στόμα όλοι οι κάτοικοι περιμένουν πώς και πώς να τον δουν και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Αλλωστε με τον Μιχαλόπουλο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Στο πατρικό του σπίτι οι πρώτοι συγγενείς αρχίζουν να καταφθάνουν και να τον καλωσορίζουν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις ημέρες που βρέθηκε στον τόπο του να λάβει μέρος και σε κάποιες δημόσιες ενέργειες καλλωπισμού του χωριού.

Εκεί όπου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί και να γίνει αγρότης. Ο ίδιος μάλιστα σε παλιότερες δηλώσεις του στην «Espresso» είχε αναφερθεί σε αυτόν τον νέο ρόλο ζωής που είχε αναλάβει, καθώς ο πολυαγαπημένος του πατέρας τού είχε αφήσει τα χωράφια ως παρακαταθήκη με σκοπό να τα προσέχει.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι προτάσεις που μου κάνουν. Δεν έχουν σχέση με τον Πάνο Μιχαλόπουλο που εγώ έχω μέσα μου. Αποφεύγω τα πάντα. Χαίρομαι όταν περπατάω στον δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι και μου λένε “μεγαλώσαμε με σένα”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου. Τώρα έχω τόσο πολλές ασχολίες με τα κτήματα που μου άφησε ο πατερούλης μου στην Καλαμάτα, που δεν βρίσκω κενές ώρες για να γευτώ την προσωπική μου ζωή. Δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του» είχε αναφέρει στην «Espresso» πριν από μερικά χρόνια σε μια μοναδική εξομολόγηση ζωής. «Είμαι πολύ καλά και μακριά από όλα αυτά που συνθέτουν το θέμα δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει πια αυτό το κομμάτι. Εγώ ποτέ δεν το επεδίωξα, γιατί πάντα είχα διαφορετική θεώρηση για τη ζωή. Δεν έχω πρόθεση να εμφανιστώ σε κάποια παράσταση ούτε σε κάποιο σίριαλ» είχε εξομολογηθεί σε αυτή τη μοναδική συνέντευξη ζωής!

Τα χρόνια που πέρασαν ο Πάνος Μιχαλόπουλος μπορεί να μεγάλωσε σε ηλικία, όμως παρέμεινε το ίδιο όμορφος και γοητευτικός όπως εκείνα τα χρόνια που όλοι θυμόμαστε από τις θρυλικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε. Ωστόσο, οι απώλειες αγαπημένων προσώπων του όλα αυτά τα χρόνια που συμπορεύτηκαν μαζί του τού έβαλαν βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά και τον έκαναν να πληγωθεί. Οπως αυτή του Σωτήρη Μουστάκα, που ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχάσει. «Ο θάνατος του Σωτήρη με τσάκισε πραγματικά περισσότερο από κάθε άλλον. Για μένα ήταν φίλος και αδελφός. Ηταν η ίδια μας η οικογένεια ο Σωτήρης. Και ήταν σπουδαία ψυχή και άνθρωπος. Σκέψου, δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του» είχε πει χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι η μεγάλη μου πίκρα, έχουν φύγει πολλοί άνθρωποι που είχαμε κάτι παραπάνω από μία συνεργασία»

Πηγή: Εφημερίδα Espresso