ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι Blur έπαθαν Πυξ Λαξ: Στο Coachella η τελευταία τους συναυλία

Blur
Η τελευταία συναυλία των Blur... ή μήπως όχι;
AP

«Αυτή είναι πιθανώς η τελευταία μας συναυλία», λέει ο frontman των Blur για τη συναυλία στο Coachella

Οι Blur έχουν προκαλέσει ταραχή στους θαυμαστές τους, μετά την ανακοίνωση ότι σταματούν τις συναυλίες. Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε στην τελευταία τους συναυλία στο Coachella, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του φετινού φεστιβάλ.

Ο frontman του συγκροτήματος Ντέιμον Άλμπαρν ανακοίνωσε τα δυσάρεστα λίγο πριν από την ερμηνεία του τελευταίου τραγουδιού, «Tender», λέγοντας: «Στο πνεύμα της σαφήνειας και της αλήθειας, αυτή είναι πιθανώς η τελευταία μας συναυλία».

Το θρυλικό britpop συγκρότημα αποτελούμενο από τον Άλμπαρν, τον κιθαρίστα Γκρέιαμ Κόξον, τον μπασίστα Άλεξ Τζέιμς και τον ντράμερ Ντέιβ Ρόουντρι ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του ετήσιου Φεστιβάλ μουσικής και Τεχνών στην Καλιφόρνια.

Παρ' ότι φάνηκε ενοχλημένος κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου, είπε ότι η απόφασή του γκρουπ δεν έχει σχέση με το Φεστιβάλ και πως αγαπά το Coachella, χαρακτηρίζοντάς το «όμορφο».

Οι εμφανίσεις του συγκροτήματος στο Coachella ήταν οι πρώτες μεγάλες συναυλίες τους στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, το πρώτο ο Άλμπαρν μίλησε με πικρία για την απαθή στάση των θεατών. «Δεν θα μας ξαναδείτε οπότε μπορεί κάλλιστα να το τραγουδήσετε αυτό» είπε για το «Girls & Boys».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ντέιμον Άλμπαρν εξήγησε στο Les Inrockuptibles ότι η επανένωση των Blur αποδεικνύεται «υπερβολική» γι' αυτόν και ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη μουσική με τους Gorillaz. «Ήταν το σωστό και μεγάλη τιμή να παίξω ξανά αυτά τα τραγούδια, να περάσω χρόνο με αυτά τα παιδιά, να κάνω ένα άλμπουμ... Δεν λέω ότι δεν θα το ξανακάνω, ήταν όμορφη επιτυχία, αλλά δεν μένω στο παρελθόν» διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης

Σελίν Ντιόν: Δυνατό comeback με τόπλες φωτογράφιση στη γαλλική Vogue

AthensRocks με Queens of the Stone Age: Το full line-up του φεστιβάλ

Η Χάρις Αλεξίου σε billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης