ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα γεμίζει με πιάνα: 100 δωρεάν κοντσέρτα σε όλη την πόλη

πιάνο
Η μουσική απλώνεται σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, στο αεροδρόμιο, το λιμάνι, σε μουσεία, πρεσβείες, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, καφέ, θέατρα, γκαλερί, ιδρύματα, ξενοδοχεία, μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων ή απλά στη μέση του δρόμου
Piano City Athens

Για δεύτερη χρονιά η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα αφιερωμένη στο πιάνο. Από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Piano City Athens, θα πραγματοποιηθούν 100 κοντσέρτα πιάνου και special events σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. 

Mετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε, τον Μάιο του 2023, το Piano City Athens επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, για να γεμίσει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας!

Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City έγινε θεσμός και στην Αθήνα.

Το Piano City Athens είναι το πρώτο φεστιβάλ που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη. Η μουσική απλώνεται σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, στο αεροδρόμιο, το λιμάνι, σε μουσεία, πρεσβείες, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, καφέ, θέατρα, γκαλερί, ιδρύματα, ξενοδοχεία, μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων με τον θεσμό των house concerts, ή απλά την συναντάμε στη… μέση του δρόμου.

Φέτος, στο πλαίσιο του Piano City Athens θα απολαύσουμε - εκτός των απανταχού δωρεάν εκδηλώσεων - και Special Events που θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο ΠΛΥΦΑ και τον Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών με ελεύθερη είσοδο



SPECIAL EVENTS

Στα Special Events χρειάζεται αγορά εισιτηρίου. Προπώληση ticketservices.gr

"Ο Καραγκιόζης παίζει πιάνο" - Παράσταση για όλη την οικογένεια

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 12.00 - Πολυχώρος ΠΛΥΦΑ

Ο παραδοσιακός καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής σε μια νέα κωμωδία γεμάτη ξεκαρδιστικές ατάκες και υπέροχες μελωδίες, παιγμένες ζωντανά στο πιάνο από τον Σταύρο Ξιούρα.

Η Βεζυροπούλα αναζητά πιανίστα για να διοργανώσει ένα μεγαλοπρεπές κοντσέρτο. Θα καταφέρει ο Καραγκιόζης να παίξει πιάνο και να πάρει την δουλειά ή θα τα κάνει θάλασσα;

https://www.ticketservices.gr/event/o-karagkiozis-paizei-piano/?lang=en


Μουσικοχορευτική παράσταση “ΜΑΖΙ”

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 18.00 - Πολυχώρος ΠΛΥΦΑ

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου και η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος του Bob Wilson Μαριάννα Καβαλλιεράτου, θα μας παρασύρουν μέσα από μια πρωτότυπη συνεργασία σε μια διαδραστική παράσταση μεγάλης διάρκειας, όπου ο θεατής είναι ελεύθερος να υπάρχει και να κινείται στον χώρο όπως αυτός θέλει και αισθάνεται και για όσο χρόνο θέλει, καθώς έτσι γίνεται μέρος της ιδιαίτερης δράσης. Η μουσική γράφεται εκείνη την στιγμή, το ίδιο και η χορογραφία.

https://www.ticketservices.gr/event/mazi-thodoris-oikonomou-marianna-kavallieratou/?lang=en


Συναυλία “BLUES MOON” Χρίστος Παπαγεωργίου - Αναστάσιος Πάππας

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 21.30 - Αυλή Πολυχώρου ΠΛΥΦΑ

Ένα πληθωρικό μουσικό ταξίδι χωρίς όρια, με δύο πιάνα, ντραμς και κοντραμπάσο, κάτω από την ανοιξιάτικη αττική σελήνη. Δύο ξεχωριστές πιανιστικές προσωπικότητες, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιος Πάππας, ο Τάκης Καπόγιαννης στο κοντραμπάσο και ο Σεραφείμ Μπέλλος στα ντραμς, σε ένα crossover πρόγραμμα που συνδυάζει το κλασικό ύφος με τον αυτοσχεδιασμό και άλλα δημοφιλή μουσικά είδη, όπως Jazz, Funk, Fusion.

https://www.ticketservices.gr/event/blues-moon/?lang=en


“CANTO OSTINATO” του
Simeon ten Holt

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις 20.30 - Φιλολογικός Σύλλογος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (κεντρική αίθουσα)

Το PIANO CITY ATHENS θα κλείσει το μουσικό του ταξίδι με ένα ορόσημο του κινήματος του μινιμαλισμού, σε μια ιδιαίτερη μουσική performance από πέντε καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς. Οι πιανίστες Τίτος Γουβέλης και Θοδωρής Οικονόμου, ο ακορντεονίστας Κωνσταντίνος Ράπτης, η αρπίστρια Μαρία-Χριστίνα Harper και ο κλασικός κρουστός Ανδρέας Φαρμάκης, μας προσκαλούν σε ένα ιδιόμορφο ηχητικό ταξίδι με βάση την εμβληματική μινιμαλιστική παρτιτούρα του Ολλανδού συνθέτη Simeon Τen Holt, Canto Ostinato.

https://www.ticketservices.gr/event/canto-ostinato-tou-simeon-ten-hold/?lang=en

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο https://www.pianocityathens.gr/


Διαβάστε επίσης

Piano City Athens: Η Αθήνα γεμίζει με πιάνα για δεύτερη χρονιά