TRAVEL

Το ψαροχώρι της Μαγνησίας με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Το ψαροχώρι της Μαγνησίας με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Η Μηλίνα, όπως και γενικότερα το Νότιο Πήλιο δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν ξέφρενη διασκέδαση και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Αν και η περιοχή αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τουριστικά, διατηρεί αυτή τη ρετρό γοητεία που θυμίζει πως ήταν το ελληνικό καλοκαίρι πριν την πολύ μεγάλη «έκρηξη» των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό.

Η Μηλίνα δεν ξεπερνά σε αρχιτεκτονική ομορφιά την Αργαλαστή, αλλά μπορεί θεωρηθεί πιο κοσμοπολίτικη σε σχέση με το γειτονικό Χόρτο -το οποίο αξίζει επίσης να επισκεφθείτε για τη γραφικότητά του. Θα επιλέξετε τη Μηλίνα για χαλάρωση και ξεκούραση, όχι για clubbing.

Για να φάτε καλό ψάρι και θαλασσινά, να κολυμπήσετε σε όμορφες παραλίες απολαμβάνοντας τοπία γεμάτα ελαιόδεντρα, αρμυρίκια και άλλα δέντρα. Για να επισκεφθείτε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της κεντρικής Ελλάδας, με τα χαρακτηριστικά πηλιορείτικα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια, το αγκυροβόλιο της Μηλίνας γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε όσους κάνουν διακοπές με σκάφος, ειδικά ιστιοπλοϊκό. Ενώ αν έχετε το σχετικό δίπλωμα, σας προτείνουμε να νοικιάσετε σκάφος και να εξερευνήσετε τα (κυριολεκτικά) άπειρα κολπάκια του Παγασητικού όπως και τα μικρά νησάκια.

Το ηλιοβασίλεμα στη Μηλίνα είναι από τα ωραιότερα στην Ελλάδα με το κόκκινο χρώμα του δύοντος ήλιου να κυριαρχεί παντού και να παίζει εκπληκτικά οπτικά παιχνίδια με το νερό, τα νησάκια του Παγασητικού, τις ακτές αλλά και όλα αυτά σκάφη και τις βάρκες. Το να βρίσκεται κανείς την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε κάποιο από τα παραλιακά καφέ ή ταβέρνες της Μηλίνας, είναι από μόνο του εμπειρία.

Πηγή: Magnesianews.gr