Λαλάρια: Η εντυπωσιακή παραλία της Σκιάθου - Προσβάσιμη μόνο με καραβάκι

Το ιδιαίτερο όνομα Λαλάρια οφείλεται στην ομώνυμη λέξη της σκιαθιώτικης διαλέκτου, με την οποία περιγράφονται τα ευμεγέθη, λευκά και ολοστρόγγυλα βότσαλα
Λαλάρια: Η εντυπωσιακή παραλία της Σκιάθου - Προσβάσιμη μόνο με καραβάκι
1'

Η Σκιάθος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι με τις 60 πανέμορφες παραλίες να συνδιάζουν την μαγεία της φύσης με την διασκέδαση.

Πιο συγκεκριμένα, η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων με το άφθονο πράσινο, τα γραφικά τοπία, τις εντυπωσιακές παραλίες και τη νυχτερινή διασκέδαση, υπόσχεται διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, με τις παραλίες της να είναι και το μεγάλο της ατού.

Μια από τις ωραιότερες παραλίες, η Λαλάρια κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο που την επιλέγουν για να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά ης, με φόντο το σχεδόν απόκοσμο τοπίο. Η συγκεκριμένη δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες της Σκιάθου. Στα Λαλάρια το τοπίο είναι άγονο και άγριο, με τον επιβλητικό βράχο που δεσπόζει να σχηματίζει έναν κλειστό όρμο με γαλανά νερά. Μάλιστα, ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Τρύπια Πέτρα». Στο σημείο αυτό, μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτες βουτιές.

Το ιδιαίτερο όνομα Λαλάρια οφείλεται στην ομώνυμη λέξη της σκιαθιώτικης διαλέκτου, με την οποία περιγράφονται τα ευμεγέθη, λευκά και ολοστρόγγυλα βότσαλα, που «λαλαρίζουν» στον ήλιο, όπως λένε οι ντόπιοι.

Εξάλλου, εκτός από το απόκοσμο τοπίο και τα νερά της, η παραλία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο και για τα βότσαλα αυτά. Προσοχή, όμως, μπορείτε να τα θαυμάσετε όσο θέλετε, αλλά απαγορεύεται αυστηρά να πάρετε κάποιο μαζί σας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή