Εσύ έχεις φροντίσει να έχεις σταθερά δίπλα σου την υποστήριξη που χρειάζεσαι;

Εσύ έχεις φροντίσει να έχεις σταθερά δίπλα σου την υποστήριξη που χρειάζεσαι;
3'

Τι θα έλεγες για μια άσκηση μνήμης; Πότε ήταν η τελευταία φορά που σήκωσες το κινητό σου με σκοπό να μιλήσεις σε κάποιον, είτε για να ακούσεις απλά τη φωνή του και να μάθεις τι κάνει, είτε για να μοιραστείς μαζί του κάτι που σε απασχολεί;

Οι επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις κάνουν δύσκολη τη συχνή επικοινωνία με τους ανθρώπους μας. Έτσι, ξαφνικά περνούν εβδομάδες ή και μήνες χωρίς να μιλήσεις μαζί τους όσο θα ήθελες, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι αντιμετωπίζεις μόνος σου τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά, πώς η επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους συμβάλλει στη συνολική ευεξία σου.

Οι φίλοι κάνουν καλό στην υγεία σου

Έρευνες έχουν δείξει πως οι υγιείς σχέσεις συμβάλλουν στην καλή σωματική υγεία. Μάλιστα, το να έχεις ένα στενό κύκλο φίλων με τους οποίους μιλάς συχνά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης. Σε επίπεδο ψυχικής υγείας, συμβάλλει στο να μην αισθάνεσαι μόνος, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μακροζωία σου. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστείς ότι σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 69% των Ελλήνων ανυπομονεί να ζήσει περισσότερο, το 50% πιστεύει ότι είναι έτοιμο να ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια, ενώ η ιδανική ηλικία που θα θέλαμε να φτάσουμε οι περισσότεροι από μας είναι τα 103 χρόνια.

Δες περισσότερα εδώ:

Μια πιθανή εξήγηση στο παραπάνω είναι πως οι φίλοι μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπο και να σε βοηθήσουν να κάνεις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σου. Για παράδειγμα, οι φίλοι που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής είναι πολύ πιθανό να σε «παρασύρουν» στο να θέσεις κι εσύ ως στόχο να τρως και να κοιμάσαι καλύτερα ή να ασκείσαι περισσότερο.

Είναι λοιπόν φανερό πως, όπως έδειξε η έρευνα της NN, οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί είναι απαραίτητοι για μια μακρόχρονη ζωή καθώς έχουν θετική επίδραση στην υγεία, την ευτυχία αλλά και πρακτικά στην καθημερινότητα μας. Και σε περιόδους - όπως η σημερινή - κατά τις οποίες οι ποιοτικοί κοινωνικοί δεσμοί περνάνε κρίση, η σημασία τους αναδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη.

Έχεις σύμμαχους που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις μια μακρόχρονη ζωή

Σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, 4,8 στους 10 Έλληνες εκφράζουν ανησυχία στον οικονομικό τομέα, ενώ το 38% σκέφτεται τα χρήματα και την οικονομική ασφάλεια όταν ρωτάται αν είναι έτοιμοι για μια μακρόχρονη ζωή. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αν θέλεις να εξασφαλίσεις την οικονομική ευρωστία σου, οι συμβουλές των ασφαλιστικών συμβούλων της ΝΝ θα βοηθήσουν στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα που χρειάζεσαι. Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος θα σε βοηθήσει, όχι μόνο στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ασφάλισης, αλλά και στην επιλογή του αποταμιευτικού επενδυτικού προγράμματος που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες έτσι ώστε να διασφαλίσεις μια ποιοτική και ασφαλή ζωή σε βάθος χρόνου.

Αναμφισβήτητα, η αποταμίευση μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε πιθανές ανατροπές της οικονομικής σου σταθερότητας και - εν γένει - στην αβεβαιότητα της ζωής, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις τα απρόοπτα και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Μέσω αυτής, μπορείς να προνοήσεις για το μέλλον σου και να εξασφαλίσεις - μεταξύ άλλων - οικονομική άνεση κατά τη συνταξιοδότησή σου. O έλεγχος της οικονομικής σου ζωής, σού παρέχει την ελευθερία να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να ατενίζεις το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή