Πώς αποτιμάτε την εκρηκτική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου;

Μνημονιακός και Αντιμνημονιακός καλούνται να σχολιάσουν την εκρηκτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τελικά αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μνημονιακός:

Νομίζω ότι το Σάββατο για άλλη μία φορά αναδείχθηκαν οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές του σημερινού πολιτικού συστήματος: Από τη μία οι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν με θετική πρόταση (ανεξαρτήτως πολιτικού και κοινωνικού κόστους ή ακόμα και λαθών και παραλείψεων) και από την άλλη οι δυνάμεις της μόνιμης άρνησης και της καταστροφής, που στόχο έχουν μόνο τις εντυπώσεις, ανεξαρτήτως εθνικού κόστους. Τώρα να σας αναφέρω ποιοι είναι οι μεν και οι δε, νομίζω, δε χρειάζεται. Εμένα έτσι και αλλιώς όλα αυτά ούτε με εντυπωσιάζουν, ούτε με αιφνιδιάζουν. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προχωράνε κάποιες μεταρρυθμίσεις και ότι η Ελλάδα έβαλε ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα της, ενόψει της μεγάλης μάχης για την επαναδιαπραγμάτευση. Γιατί όπως καταλαβαίνετε καλές οι επαναστάσεις, καλοί οι λαικισμοί, η πατριδοκαπηλία και τα ποτάμια, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει και τη δύσκολη δουλειά. Και όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να την κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα αξιοπιστία.

Αντιμνημονιακός:

Το Σάββατο μπήκαν οι βάσεις για πολλές ανατροπές. Όποιος βλέπει καταλαβαίνει. Καταρχήν μέσα από το πολυνομοσχέδιο είναι βέβαιο ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τους έχοντες και κατέχοντες ( από τους πρώην τραπεζίτες, μέχρι τους ιδιοκτήτες super market και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες...). Ένας πρώην πρωθυπουργός γιος του ιδρυτή του κινήματος έδειξε τα δόντια του για την επομένη των ευρωεκλογών, το ίδιο και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, έανς υπουργός (έστω και αναπληρωτής) παραιτήθηκε , ένας βουλευτής διαγράφηκε. Δεν είναι και λίγα να ξέρετε, ειδικά όταν υπάρχει μία πρωτοφανή στήριξη στην κυβερνητική πολιτική από το σύνολο σχεδόν των μίντια.Το μόνο καλό είναι, ότι τυπικά μας χαιρετά με ελαφρά πηδηματάκια η Τρόικα. Το γεγονός ότι μας άφησε ως κληρονομιά για τα επόμενα τα πιο βάρβαρα και αντιαναπτυξιακά μέτρα κρίνεται ως παράπλευρη απώλεια.Κάποια "Κομισιόν΄" ανέφερε με στοιχεία ότι έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση φτώχειας σε όλη την ΕΕ. Ναι, απαντώ εγώ , αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα...

Διαβάστε επίσης:

Πώς σχολιάζετε τη συμφωνία με τους δανειστές;