Οι σειρήνες του πολέμου αρχίζουν να ηχούν στο Ιράν
Του Νίκου ΚαλαμπάκαΟι θεωρίες συνομωσίας και οι πολεμικές προετοιμασίες στις ΗΠΑ
Οι φόβοι για έναν ενδεχόμενο πόλεμο κόντρα στο Ιράν, μπορεί να μην έχουν επαληθευτεί ακόμα επίσημα, ωστόσο το σίγουρο είναι ένα: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…
Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα γίνεται θεατής σε ένα ακόμα «παιχνίδι» των Αμερικανών, οι οποίοι πιέζουν το Ιράν με κάθε μέσο, προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ εάν οι πιέσεις αυτές, αποτελούν έναν προάγγελο πολέμου;
Θεωρίες συνομωσίας
Είναι κοινό μυστικό πως όποτε οι Η.Π.Α. θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο, το κάνουν χωρίς καν να το σκεφτούν. Δεν τους νοιάζει το κόστος, οι συνέπειες ή η έκβαση του πολέμου, αλλά να κάνουν μια επίδειξη ισχύος για τα υπερσύγχρονα όπλα που διαθέτουν.
Τον τελευταίο καιρό ακούγεται μάλιστα έντονα, ότι οι Η.Π.Α. θέλοντας να κάνουν έναν πόλεμο με το Ιράν, βάζουν –για μια ακόμη φορά- μπροστά το Ισραήλ, ώστε να ξεκινήσει αυτό τον πόλεμο και έπειτα να κάνουν την επίδειξή τους.
Που να πηγαίνουν τόσα τανκς;
Τις τελευταίες μέρες στο youtube κυκλοφορούν δύο βίντεο που έχουν καταγράψει αμέτρητα τανκς να μεταφέρονται σε βαγόνια, στο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλιφόρνια. Διαβάζοντας μάλιστα τα σχόλια των αμερικανών που έχουν παρακολουθήσει τα δύο βίντεο, νομίζει κανείς πως ο πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη.
Μάλιστα, κάποιος επισημαίνει πως ζει κοντά σε αεροδρόμιο και τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε δοκιμαστικές πτήσεις.
Από την Καλιφόρνια στο Soqotra;
Εκτιμάται, πως όταν τα τανκς θα είναι έτοιμα, θα ενισχύσουν τον ήδη ενισχυμένο στρατό των Η.Π.Α. στο νησί Sqotra, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι Αμερικανοί και στις επιχειρήσεις τους στον πόλεμο του Ιράκ.
Αυτή τη στιγμή, εκτιμάται πως στο Soqotra και το νησί Masirah, υπάρχουν γύρω στους 150.000 αμερικανούς πεζοναύτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.
Ο Paul Craig Roberts το είχε πει…
Πριν λίγες μέρες, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α., Craig Roberts, είχε πει ανοιχτά πως η Ουάσινγκτον «σπρώχνει» το Τελ Αβίβ σε έναν πόλεμο στο Ιράν, στο οποίο μάλιστα έχει πουλήσει πάρα πολλά όπλα. Ακόμη, ανέφερε ξεκάθαρα πως εφόσον η Ουάσινγκτον δεν ήθελε έναν τέτοιο πόλεμο, δεν θα είχε αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στο Ισραήλ.
Και συνεχίζοντας, ο Roberts τονίζει: «Η Ουάσιγκτον δεν θα βοηθούσε το Ισραήλ στην κατασκευή ενός αντι-πυραυλικού συστήματος και δεν θα έκανε κοινές ασκήσεις μαζί με το Ισραήλ για να δει εάν αυτό λειτουργεί. Η Ουάσιγκτον δεν θα αποτρέψει τον πόλεμο που τόσο επιζητά ούτε αυτό θα πράξουν και οι μαριονέτες της στο ΝΑΤΟ».
Μάλιστα, ο ίδιος είχε «μπλέξει» και την Ελλάδα στο σενάριό του, τονίζοντας πως τόσο η χώρα μας, όσο και η Ισπανία υποστηρίζουν μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη τον πόλεμο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τις Η.Π.Α.!
Συμπεράσματα
Δεν χρειάζεται να είσαι πολεμικός αναλυτής, στρατηγός ή αρχηγός των Η.Π.Α. για να δεις τα σημάδια. Ακόμα κι ένα δεκάχρονο παιδί που έχει παίξει στον υπολογιστή του παιχνίδια στρατηγικής, μπορεί να επιβεβαιώσει:
Πριν κηρύξεις έναν πόλεμο, φροντίζεις η χώρα που θα «χτυπηθεί» να μην έχει χρήματα. Έτσι λοιπόν, σύσσωμος ο πλανήτης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αποφάσισαν το εμπάργκο στο Ιράν, προκειμένου η χώρα να μην πουλάει πετρέλαιο και να «πέσει» η οικονομία της.
Μετά τα χρήματα «χτυπάς» τις άμυνες από μακριά –λέγεται πως ήδη τρία αεροπλανοφόρα των Αμερικανών πλέουν ανοικτά του Κόλπου- και τρίτον, εφόσον τα έχεις ισοπεδώσει όλα, αφήνεις τις χερσαίες δυνάμεις να «αλωνίζουν» ελεύθερα. Και όπως είδατε, αυτές είναι πολλές…