«Διαταραγμένος» ο Αμερικανός εκτελεστής Αφγανών

Η διανοητική κατάσταση του Αμερικανού επιλοχία Ρόμπερτ Μπέιλς, που κατηγορείται για τη δολοφονία 17 Αφγανών χωρικών, θα χρησιμοποιηθεί ως υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

«Διαταραγμένος» ο Αμερικανός εκτελεστής Αφγανών
1'

Το επίσημο κατηγορητήριο θα απαγγελθεί σήμερα στον 38χρονο επιλοχία και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Ρόιτερς θα έχει δεκαεπτά σημεία.

Ο συνήγορος του Μπέιλ, Τζον Χένρι Μπράουν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως ενδέχεται «να χρησιμοποιηθεί η διανοητική κατάσταση του πελάτη του, την ώρα των επίδικων γεγονότων, ως μέσον υπεράσπισής του».

Ο Αμερικανός επιλοχίας υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα κατά τη διάρκεια τέλεσης των φόνων, σε δύο διαφορετικά χωριά της επαρχίας Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν.

Ο Μπράουν τόνισε, ακόμα, ότι «δεν έχουν βρεθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη του ούτε βιολογικό υλικό του, άρα δυσχεραίνεται η προσπάθεια της κατηγορούσας αρχής».

Από την πλευρά της, η κατηγορούσα αρχή έδωσε τη διαβεβαίωση ότι στην αρχική φάση της ακροαματικής διαδικασίας η υπερασπιστική ομάδα του Μπέιλς θα έχει την ευχέρεια να ενημερωθεί πάνω στο σύνολο των επιβαρυντικών στοιχείων, που θα εγερθούν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή