ΗΠΑ: Πράξη «εσωτερικής τρομοκρατίας» στο ναό των Σιχ

Η επίθεση εναντίον ναού των Σιχ στην πόλη Όουκ Κρικ του Ουισκόνσιν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, είναι «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας», σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
ΗΠΑ: Πράξη «εσωτερικής τρομοκρατίας» στο ναό των Σιχ
1'

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζον Εντουαρντς πως έξι πιστοί και ο δράστης είναι νεκροί και πως ακόμα τρεις άνθρωποι, ο ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν σοβαρά.

«Θεωρούμε πως πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και το FBI διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία», τόνισε ο Εντουαρντς και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ναός έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που οι πιστοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, είχαν ετοιμάσει γεύμα για το εκκλησίασμα. Αρχικά, οι πρώτες αναφορές στο σύστημα έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας σημείωναν την εκδοχή πολλαπλών σκοπευτών, όπως συνέβη και στο μακελειό στον κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Στη συνέχεια, όμως, αποσαφηνίστηκε ότι η επίθεση είναι έργο ενός δράστη. Ο μοναδικός σκοπευτής σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού και ενώ πρώτα ο δράστης τραυμάτισε σοβαρά έναν συνάδελφό του.

Διαβάστε επίσης:

Ομηρία στις ΗΠΑ: Εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή