ΗΠΑ: Τα μισά τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

Στα σκουπίδια καταλήγει το περίπου 40% των τροφίμων που προμηθεύεται μια μέση οικογένεια κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το 'Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα του Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC)'.
ΗΠΑ: Τα μισά τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια
1'

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των 2.275 δολαρίων.

Μάλιστα, εάν η σπατάλη αυτή περισταλεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Εξάλλου, η ίδια οργάνωση διαπιστώνει ότι από το 1970 και μετά η σπατάλη των ευκατάστατων αμερικανικών οικογενειών στα τρόφιμα έχει σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 50%, ιδίως σε ό,τι αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα.

που παραμένουν στην οικογενειακή κουζίνα έως ότου έλθει η ώρα...να πεταχτούν. Πάντως μεμονωμένοι καταναλωτές και τα εστιατόρια «συμπρωταγωνιστούν» στο ίδιον άκρατο καταναλωτισμό.

Η οργάνωση προτείνει στον πρόεδρο Ομπάμα να ετοιμάσει γρήγορα μια ολοκληρωμένη δημόσια εκστρατεία, για να περισταλεί αυτή η σπατάλη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή