«Παγιδευμένος» ο Ολάντ στο θέμα της Συρίας

Με τη λέξη «παγιδευμένος» σχολιάζει ο γαλλικό Τύπος την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να προσφύγει στο Κογκρέσο για το θέμα της Συρίας.

«Παγιδευμένος» ο Ολάντ στο θέμα της Συρίας
1'


Η εφημερίδα «Le Figaro» γράφει ότι «όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται παγιδευμένος σε μία δίνη ανεξέλεγκτων γεγονότων». Μάλιστα, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «είναι παγιδευμένος στο εσωτερικό μέτωπο και απομονωμένος στο εξωτερικό».

Για την εφημερίδα «Le Republicain Lorrain», ο Φρανσουά Ολάντ παίζει πλέον τον ρόλο του «υπέροχου κερατά».

Σύμφωνα με τη «Liberation», ο «Ολάντ πασχίζει να δικαιολογήσει τον πόλεμο». Και αν «ο πρόεδρος, στο μοναρχικό σύνταγμα της πέμπτης Δημοκρατίας, διαθέτει την απόλυτη εξουσία για να κάνει πόλεμο, μπορεί σήμερα να είναι ο μοναδικός αρχηγός κράτους που θα κάνει χρήση της στρατιωτικής ισχύος χωρίς την έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας, χωρίς ούτε μία ομιλία;».

«Η παγίδα έκλεισε για τους δυτικούς ηγέτες που έσπευσαν να ανακοινώσουν τη βούλησή τους να τιμωρήσουν τη Δαμασκό που κατηγορείται για τη χρήση θανατηφόρων αερίων», γράφει η εφημερίδα «La Croix».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή