Πούτιν: Ο Ράσμουσεν με ηχογραφούσε κρυφά!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι ηχογράφησε μυστικά και στη συνέχεια διέρρευσε στον Τύπο μία από τις ιδιωτικές συζητήσεις τους την εποχή που ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ήταν ακόμη πρωθυπουργός της Δανίας.

Πούτιν: Ο Ράσμουσεν με ηχογραφούσε κρυφά!
1'


«Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε. Αποκαλύφθηκε ότι είχε μαζί του ένα μαγνητόφωνο και κατέγραψε τη συνομιλία μας μυστικά και στη συνέχεια τη δημοσιοποίησε στον Τύπο», δήλωσε ο κ. Πούτιν στην ετήσια τηλεοπτική του συνέντευξη στην οποία δέχεται ερωτήσεις από τον λαό.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά και στα μάτια μου. Είναι παράλογο, το καταλαβαίνετε;», πρόσθεσε.

«Εξήγησε ότι κατέγραψε τη συνομιλία αυτή για τους μεταγενέστερους», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Φυσικά με κολάκεψε, όμως το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να με προειδοποιήσει ή να ζητήσει την άδειά μου προτού δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις αυτές.

»Η εμπιστοσύνη είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Είναι ζήτημα κλειδί: η εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων και κρατών», κατέληξε ο κ. Πούτιν.

Ο κ. Ράσμουσεν διετέλεσε πρωθυπουργός της Δανίας από το 2001 ως το 2009, πριν αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η Βορειοατλαντική Συμμαχία απέρριψε ως «ανοησίες» τις κατηγορίες του κ. Πούτιν.

«Οι κατηγορίες αυτές είναι πλήρεις ανοησίες. Στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της Δανίας, ο Φογκ Ράσμουσεν ποτέ δεν έφερε μαγνητόφωνο για να ηχογραφήσει τις συναντήσεις του με τον κ. Πούτιν ή με οποιονδήποτε άλλο», απάντησε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

«Γενικά, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τις παράνομες και έκνομες ενέργειές της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια σειρά κατηγοριών εναντίον του ΝΑΤΟ οι οποίες παραποιούν τα γεγονότα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:Πούτιν: Δεν θα παραμείνω ισόβιος πρόεδρος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή