ΗΠΑ: Τηλεφωνικό «ευχαριστώ» του Ομπάμα στον Σινγκ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο Ινδό πρωθυπουργό, Μανχομάν Σινγκ είχε ο Μπαράκ Ομπάμα και στο περιθώριό της τον ευχαρίστησε για τις προσπάθεις που κατέβαλε ώστε να αναπτυχθούν βαθύτερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΗΠΑ: Τηλεφωνικό «ευχαριστώ» του Ομπάμα στον Σινγκ
1'

Χθες, Παρασκευή, ο Ομπάμα είχε τηλεφωνήσει στον διάδοχο του Σινγκ, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναρέντρα Μόντι, και τον είχε προσκαλέσει στην Ουάσινγκτον σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού.

Ο Ομπάμα, που είχε φιλοξενήσει τον Σινγκ σε ένα κρατικό δείπνο στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, τον ευχαρίστησε για τον "αποφασιστικό ρόλο του στο μετασχηματισμό και στην εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας και τη συνεργασία μας στις παγκόσμιες προκλήσεις", ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Ο πρόεδρος μετέφερε την εκτίμησή του για τη φιλία του δρα Σινγκ, σημειώνοντας πως προσβλέπει στην περαιτέρω διεύρυνση της ισχυρής σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείας και στην Ινδία με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι", ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ν. Μόντι στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή