Κύπρος-Ρωσία: κοινή κατεύθυνση στα ευρωπαϊκά προβλήματα

Θετικές οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.

Κύπρος-Ρωσία: κοινή κατεύθυνση στα ευρωπαϊκά προβλήματα
1'

«Οι συζητήσεις σε διεθνή θέματα αποκάλυψαν μια κοινή προσέγγιση στα ευρωπαϊκά και περιφερειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανόμενου του εμπορίου και του οικονομικού πεδίου», επισημαίνει η ρωσική πλευρά.

Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Κύπρου να διευκολύνει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής επικράτειας, καθώς και την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων εξετάστηκε η συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο διεθνών Οργανισμών, ενώ σύμφωνα με το Itar-Tass η Κύπρος εξέφρασε σεβασμό για τη θέση της Ρωσίας στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Μαυρογιάννης-Οζερσάι συζητούν για περιουσιακό και Κυπριακό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή