Παράταση στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Το Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις αποφάσισαν αργά χθες Παρασκευή στη Βιέννη να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έως τις 24 Νοεμβρίου ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Παράταση στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
1'

Με τη συμφωνία αυτή οι δυο πλευρές επεκτείνουν το χρονικό όριο των συζητήσεων για τον τερματισμό της πολυετούς διαμάχης της διεθνούς κοινότητας με το καθεστώς της Τεχεράνης.

«Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία για τη χρονική επέκταση των συνομιλιών» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας ανώτερος ιρανός διπλωμάτης ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τη θέση του ιρανού διπλωμάτη επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέροντας επίσης ότι κατά τη διάρκεια των έως τώρα συνομιλιών δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν σημαντικές διαφορές σε βασικά σημεία του προβλήματος με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Αρχικά το Ιράν και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα είχαν θέσει ως καταλυτική ημερομηνία την 20η Ιουλίου για να ολοκληρώσουν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα θέσει αυστηρούς ελέγχους σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ως αντάλλαγμα θα φέρει το τέλος των διεθνών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:
Boeing 777: Θορυβημένος ο Μπαν Γκι-μουν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή