Νέα απειλή των τζιχαντιστών: Καλούν για μακελειό στις ΗΠΑ (pics+video)

Οι χρήστες ενός forum των τζιχαντιστών φαίνεται να συζητούν για το πώς να χρησιμοποιήσουν χριστουγεννιάτικα φώτα, χλωρίνη, ζάχαρη και σπίρτα για να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες βόμβες προκειμένου να επιτεθούν κατά της Αμερικής!
Νέα απειλή των τζιχαντιστών: Καλούν για μακελειό στις ΗΠΑ (pics+video)
2'

Τα μέλη του φόρουμ ISIS ενθαρρύνουν τους «μοναχικούς λύκους» να προβούν σε βομβιστικές επιθέσεις κατά τουριστικών προορισμών με ψηλό προφίλ στην Αμερική όπως τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και το Τέξας.

Μία ανακοίνωση που ανέβηκε πριν από τρεις εβδομάδες και επανήλθε τις τελευταίες 24 ώρες με ανανεωμένες πληροφορίες, περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για την κατασκευή βομβών χρησιμοποιώντας εύκολα υλικά όπως σωλήνες, ζάχαρη και χριστουγεννιάτικα φώτα.

Με τίτλο «Προς τους μοναχικούς λύκους Αμερικής: Πως να φτιάξετε βόμβα στην κουζίνα σας, να δημιουργήσετε σκηνές τρόμου σε τουριστικά σημεία και άλλους στόχους», η δημοσίευση προτείνει επίθεση στην πλατεία Times Square και το Λας Βέγκας, ενώ αναφέρει και τουριστικές τοποθεσίες στο Τέξας αλλά και τους σταθμούς του μετρό σε ολόκληρη την Αμερική, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «καλοί στόχοι»

Στις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις δίνονται λεπτομερείς αναφορές για την κατασκευή των επικίνδυνων βομβών.

Σύμφωνα με τις αρχές, το «online» σεμινάριο με στόχο την πρόκληση μιας αμερικανικής επίθεσης, είναι μία σημαντική στροφή για τη νέα τρομοκρατική οργάνωση.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ISIS έχει χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο για να εμπνεύσει τους «μοναχικούς λύκους», δήλωσε ο αστυνόμος Bratton στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι,όπως είναι φυσικό αφού οι τζιχαντιστές προβάλλουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τα social media για να διαδώσουν τις προσπάθειές τους για έμπνευση νέων μελών».

Τα σχόλια των χρηστών κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση περιέχουν συγχαρητήρια αλλά και διάφορες ακόμα πληροφορίες για την κατασκευή των βομβών.

Η ταυτότητα του χρήστη που απέστειλε την πληροφορία δεν είναι γνωστή. Έχει γράψει άλλες 160 δημοσιεύσεις στοφόρουμ, όλες στα αραβικά και φαίνεται να είναι ένας μέσος χρήστης, ο οποίος έχει γίνει μέλος του forum από τον Ιούλιο του 2014.

Κάποιος εκ των χρηστών δήλωσε ότι η συγκεκριμένη μέθος χρησιμοποιήθηκε από τους αδελφούς Τσαρνάεφ, στις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, αν και ήταν λίγο «πειραγμένη» λόγω της μεγάλης ακτίνας της έκρηξης.

Στο μεταξύ, οι τζιχαντιστές ανέβασαν βίντεο προς απάντηση στις δηλώσεις Ομπάμα ότι θα καταστρέψει το Ισλαμικό κράτος.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Οι εικονικές εκτελέσεις των τζιχαντιστών (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή