Ρώσος κροίσος απειλή για τον Πούτιν

Φαίνεται πως ο Βλαντιμίρι Πούτιν βρήκε αντίπαλο για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και μάλιστα πολύ δυνατό, τουλάχιστον οικονομικά.

Ρώσος κροίσος απειλή για τον Πούτιν
1'

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ ανακοίνωσε επισήμως ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου.

Ο Προχόροφ, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία σύμφωνα με την αποτίμηση του εξειδικευμένου περιοδικού Forbes.

«Αυτή η απόφαση είναι η πιο σημαντική στην ζωή μου. Την επεξεργαζόμουν εδώ και καιρό αλλά πείστηκα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων συμπατριωτών μου που διαμαρτύρονται για μεγάλη νοθεία στις πρόσφατες εκλογές», τόνισε σε δηλώσεις ο Προχόροφ.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes ο κύριος Προχόροφ διαθέτει περιουσία άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ιδιοκτήτης της Polyus Gold, της μεγαλύτερης παραγωγού εταιρείας χρυσού στη Ρωσία, πρόεδρος της ONEXIM Group, που πέραν όλων των άλλων διαθέτει μετοχική συμμετοχή στην μεγάλη εταιρείας αλουμίνας RUSAL και σε επενδυτικές τράπεζες όπως η Renaissance Capital, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός και στη Δύση καθώς είναι ο ιδιοκτήτης αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στο ΝBA, New Jersey Nets.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή